Online workshops

Na inschrijving (15,00 euro) ontvang je inloggegevens (Zoom) voor de online workshop. Ook sturen we je een lijstje met aanbevolen wijnen waarvan je er eentje of meerdere kunt kopen om tijdens of na de workshop te kunnen proeven.

De presentatie met foto’s en wijntips sturen we jou op naar afloop en ook kun je een maand lang de workshop terugkijken.

Praktische informatie

Datum: variërend
Tijdstip: 19:30
Locatie: bij jou thuis (via Zoom!)
Prijs: € 15,-

Workshop Chablis

Chablis, in het noorden van de Bourgogne, is altijd een witte wijn en altijd gemaakt van chardonnay. Hoewel chardonnay wereldwijd staat aangeplant zal je maar weinig wijnen vinden die op Chablis lijken.

Wat maakt Chablis zo uniek? In deze workshop duiken we, tot op wijngaardniveau, Chablis in. We staan bij de volgende vragen:

1280_chablis

Waarom wordt er in Chablis en omgeving tegenwoordig nog maar een fractie van de wijnen geproduceerd vergeleken een eeuw geleden? Hoe verschilt Chablis ten opzichte van andere witte Bourgognes? Hoe werkt de classificatie van wijngaarden? Wat voor bodemsoorten vind je in Chablis, en hoe beïnvloeden die de wijnen? Kan Chablis ouderen? Hoe gaan boeren om met extreem weer, zoals vorst, hagel en – tegenwoordig – hittegolven?  Wat zijn de beste wijnboeren? En wat voor verschillende wijnstijlen wijn maken zij? En hoe vind je betaalbare Chablis?

Ook besteden we aandacht aan de wijnen die in de omgeving (Auxerre) van Chablis worden gemaakt. We geven tips voor wijn-spijscombinaties en kijken wat de inwoners van Chablis, de Chablisien, bij hun wijn eten. Tot slot blikken we vooruit op de toekomst van dit wereldberoemde wijndorp.

Direct aanmelden

Datum: vrijdag 12 februari
Tijdstip: 19.30
Locatie: bij jou thuis (via Zoom)
Prijs: € 15,-

Online wijnworkshop door Wouter Moll

Ik ben Wouter Moll. Ik vind wijn de meeste interessante en veelzijdige drank ter wereld. Mijn favoriete wijnen zijn de wijnen die het unieke karakter van hun herkomstgebied weerspiegelen. In 2019 ben ik Vinoloog geworden

Ik ben een bevlogen spreker als het over wijn gaat. Naast het geven van proeverijen schrijf ik ook artikelen over wijn, onder andere voor Passion4wines. Neem een kijkje bij ‘Tips over wijn’ op de site om meer te weten te komen.

wouter-mol-online-cursus2