Amsterdam, 2 avonden
Onze wijncursus voor beginners beslaat twee avonden. Je leert beter wijnproeven en je leert de wijn te duiden. Verder leer je de kenmerken van de belangrijkste druivenrassen en van de andere factoren die de smaak van wijn bepalen.
Wijn is niet ingewikkeld, maar je geniet nog meer van wijn als je er wat meer van weet.
Na deze wijncursus op SDEN 1-niveau ben je in staat om de kwaliteit van wijn te herkennen en ontdek je je eigen smaakvoorkeur. Van particulier tot professional in de horeca, wijnwinkel, groothandel of slijterij.
Deze wijncursus is ideaal voor de wijnliefhebber die graag meer wil leren over wijn, maar niet de tijd heeft voor een uitgebreide wijncursus.
Ben je er klaar voor om wijn te ervaren, er van te genieten, de kwaliteit te beoordelen en je eigen smaak te ontwikkelen? Meld je dan aan voor de 2 avonden wijncursus.
Locatie: Wijnkelder (Tasting Room) van restaurant De Veranda (Amsterdam)
Prijs: € 129,50
Tijd: 19:00 – 21:30 uur
Niveau: voor de beginnende wijnliefhebber die graag meer leert over wijn in een korte tijd.
We starten de wijncursus voor beginners meteen met het proeven van wijn. Aan de hand van de wijn die je proeft, behandelen we theorie over druivenrassen en wijnstijlen. Daarnaast komt de geschiedenis van de wijnen en de invloed van het klimaat aan bod. Je krijgt spelenderwijs meer achtergrondinformatie over wijn en leert hoe je wijn en spijs combineert.
Als deelnemer aan deze cursus wijnproeven leer je wijnen te kiezen en ontwikkel je steeds meer jouw eigen wijnsmaak. Tijdens de wijncursus gaan we zo’n 20 wijnen proeven uit landen als Spanje, Portugal, Oostenrijk, Zuid-Afrika, Australië, Frankrijk, de Verenigde Staten en Argentinië. Daardoor ben je in staat om verschillende smaken te herkennen.
In twee inspirerende avonden proeven we 20 wijnen van over de hele wereld, waaronder wijnen uit Frankrijk, Italië, Australië, Oostenrijk, Zuid-Afrika, Chili en Argentinië.
De wijncursus voor beginners wordt geleid door Heiko Oberman. Hij is Register Vinoloog en Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie. In sommige gevallen wordt de wijncursus gegeven door een andere Register Vinoloog van de Wijnacademie. We werken met kleine groepen deelnemers. Daardoor kenmerkt de 2 avonden wijnworkshop zich door veel interactie en persoonlijk contact.
Lees meer over docent en register vinoloog Heiko Oberman
Restaurant de Veranda
Amstelveenseweg 764
Amsterdam
De cursus wijnproeven wordt gegeven in Amsterdam, in de wijnkelder (Tasting Room) van restaurant De Veranda. Dit is een authentieke wijnkelder in een intieme en romantische sfeer. Er is hier genoeg ruimte om met een gezellige groep mensen te praten over wijn.
Restaurant de Veranda is gelegen aan de rand van het Amsterdamse Bos. De locatie is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Er is ook voldoende parkeergelegenheid, zowel op hun eigen parkeerterrein als op de parkeerplaats naast de ingang van het Amsterdamse Bos. In de avonduren geldt hier gratis parkeren. Handig, want de wijncursus voor beginners begint om 19.00 uur en duurt tot 21.30 uur.
De wijncursus kost € 129,50 per persoon. Voor dit bedrag proef je zo’n 20 verschillende wijnen op twee avonden en verzorgen we kaas en stokbrood.
De wijncursus is inclusief cursusboek “Ik weet wat van Wijn”, maar het optionele SDEN 1 examen is niet inbegrepen bij de prijs.
For the english speaker:
De-mystify the restaurant wine menu and make wine selections that impress at every dinner party, with the help of our English-language wine course.
Na het afronden van deze cursus wijnproeven kun je het officieel erkende SDEN 1 examen doen en het diploma Wijnvignet behalen. Tijdens de eerste avond van de 2 avonden wijncursus voor beginners krijg je meer informatie over het diploma, maar het is ook mogelijk om de toetswijzer alvast te bekijken. Na het volgen van de 2 avonden kun je je inschrijven voor de wijncursus SDEN 2, of voor de SDEN 3. Voor beide cursussen is geen vooropleiding nodig, je kunt je als wijnliefhebber gewoon inschrijven.
Als de tweedaagse wijncursus is afgerond weet je na afloop veel meer over wijn. Je weet bijvoorbeeld precies de smaak van de belangrijkste wijnen, gebieden en druivenrassen. Ook begrijp je beter het verschil tussen industriële en ambachtelijke wijn. Nu kan jij in de supermarkt of wijnhandel de meest verfijnde wijn kiezen voor jouw gezelschap.
Bovendien heb jij geleerd waarom de ene wijn wel en de ander niet bij een bepaald gerecht past. Door de juiste combinatie van wijn en spijs, zorg je ervoor dat de wijn en het gerecht lekkerder smaken. Het is belangrijk dat de smaken van wijn en spijs elkaar niet overheersen.
Daarnaast kom je meer te weten over hoe het karakter van een wijn gevormd wordt. Het klimaat en de wijnbodem hebben daar een grote invloed op. Ook heeft het klimaat invloed op de houdbaarheid en klasse van de wijn.
Kan je niet wachten om meer te leren over wijn en je eigen smaak te ontdekken? Meld je dan aan voor de 2 avonden wijncursus voor beginners. Na het afronden van deze cursus kun jij jezelf verder ontwikkelen. Misschien heb je wel de ambitie om sommelier of vinoloog te worden. We leren je graag de fijne kneepjes van het vak.