Echte wijnlocaties

De cursusavonden volg je altijd in authentieke, inspirerende en sfeervolle  wijn-omgevingen

Onafhankelijk

Wij hebben geen commerciële belangen bij de wijnselectie, jouw leerproces heeft de hoogste prioriteit

Gezellig & leerzaam

Je leert spelenderwijs kwaliteit en wijnen te herkennen in een sfeervolle en gezellige sfeer

Wijncursus thema’s

Tijdens de wijncursus 2 avonden proeven we per avond 10 verschillende wijnen. Zo leer je kwaliteit herkennen en wijn beoordelen. Door bewust wijn te proeven, weet je verschillen tussen wijnen steeds beter te plaatsen. Moeilijk? Neen, iedereen kan het leren! Want oefening baart kunst, dus vandaar dat we in de wijncursus 2 x 10 wijnen proeven en vergelijken.

Proeven is het meest boeiende onderdeel van deze wijncursus. Je zult merken dat je anders gaat proeven en ruiken.

Ook weet je na de wijncursus meer over de diverse druivenrassen en de invloed van klimaat op wijn. De wijncursus van 2 avonden wordt gehouden in de wijnkelder van Restaurant de Veranda in Amsterdam.

Druivenrassen

We behandelen en proeven tijdens de wijncursus de belangrijkste druivenrassen. Daardoor weet je na de wijncursus precies de smaak van de belangrijkste wijnen, gebieden en druivenrassen, het verschil tussen industriële en ambachtelijke wijn. En, daardoor weet je beter welke wijn je moet kiezen, als je in een supermarkt of wijnhandel voor het wijnschap staat.  We behandelen onder andere de belangrijkste wijngebieden en  druivenrassen zoals:

  • Riesling
  • Sauvignon Blanc
  • Chardonnay
  • Grüner Veltliner
  • Pinot Grigio
  • Albariño
  • Cabernet Sauvignon
  • Merlot
  • Shiraz
  • Pinot Noir
  • Malbec

Wijn en spijs combineren

Je zult ook iets beter begrijpen waarom de ene wijn wel en de ander niet bij een bepaald gerecht gaat. Door een juiste combinatie van wijn en spijs, zorg je ervoor dat de wijn en het gerecht lekkerder smaken. Het is van belang dat de smaken van wijn en spijs elkaar niet overheersen.

Invloed van het klimaat

Naast het druivenras, bepalen de wijnbodem en weersinvloeden het karakter van de wijn. Ook heeft het klimaat invloed op de houdbaarheid en klasse van de wijn. Een wijn van dezelfde druivensoort kan daardoor heel anders smaken, als deze uit een ander land of regio komt.

We behandelen tijdens de wijncursus de klimaatverschillen tussen diverse wijngebieden, waaronder Bourgogne, Bordeaux, Rioja, Italië, Australië, Oostenrijk, Zuid-Afrika, Chili en Argentinië.

Neem contact op

Wil je meer informatie over Passion4wines of de wijncursussen die we aanbieden?