Echte wijnlocaties

De cursusavonden volg je altijd in authentieke, inspirerende en sfeervolle  wijn-omgevingen

Onafhankelijk

Wij hebben geen commerciële belangen bij de wijnselectie, jouw leerproces heeft de hoogste prioriteit

Gezellig & leerzaam

Je leert spelenderwijs kwaliteit en wijnen te herkennen in een sfeervolle en gezellige sfeer

WIJN MASTERCLASSES

Masterclass wijn in Amsterdam volgen

Een masterclass wijn in Amsterdam volgen? Bij Passion4wines kun je verschillende masterclasses volgen. Tijdens deze masterclasses ga je dieper in op de wijnkennis die je al hebt. Zo leer je achtergronden van diverse wijngebieden kennen, waardoor je beter kunt begrijpen waarom wijnen uit speciale wijngebieden zo bijzonder zijn. Daarnaast leer je factoren te duiden die bepalend zijn voor de smaak van wijn.

Deze masterclasses zijn geschikt voor echte wijnliefhebberskenners en worden gegeven door wijnexperts zoals Gert Crum, Tjitske Brouwer, Fred Nijhuis, Heiko Oberman en Wouter Moll. Bij vragen kun je bellen naar 020 776 9910 of een e-mail sturen naar info@passion4wines.nl.

Masterclass natuurwijn

Natuurwijn is zonder twijfel een van de meest controversiële onderwerpen in de wijnwereld op dit moment. Er worden schitterende natuurwijnen gemaakt, maar ook hele slechte. Natuurwijnen kunnen rekenen op een hechte schare fans, maar ook op felle kritiek: ‘You hate it or you love it’. Hoe kan het dat natuurwijn zó goed, maar ook zó slecht kan zijn? Wat is natuurwijn eigenlijk?

Datum: zondag 9 juni 2024 | 14:30 tot 17:00 uur

Masterclass Sherry & Tapas

Sherry is een van de meest onderschatte wijnen. Ondanks de erkende kwaliteit door alle wijngrootheden der aarde, staat Sherry bij ons helaas bekend als een uit de mode geraakte wijn voor huisvrouwen. Dit is volledig onterecht! Zo zijn er in New York en Londen inmiddels hippe sherrybars waar sherry weer in de spotlights staat. Wie weet straks ook in Amsterdam? In onze masterclass Sherry & tapas laten Heiko Oberman en Wouter Moll jullie zien en proeven waarom sherry zo’n veelzijdige, gastronomische en bovenal lekkere wijn is.

Datum: zondag 12 november 2023 | 14:30 tot 17:00 uur.

Meer informatie

Voor meer informatie over onze docenten of masterclasses neemt u contact met ons op via 020 776 9910 of stuurt u een e-mail naar info@passion4wines.nl.

WIJNWORKSHOP

1 avond

Ontdek tijdens deze wijnworkshop wat je lekker vindt en hoe je een goede wijn kiest. De focus ligt op het bewust leren proeven van wijn.

Wijncursus

2 avonden - SDEN 1

Deze wijncursus is de ideale start om de wereld van wijn te leren kennen en vindt plaats  in Restaurant de Veranda, Amsterdam

Wijncursus

5 avonden - SDEN 2

Leer tijdens deze wijncursus hoe je smaakverschillen tussen wijngebieden en druivenrassen herkent en maak betere wijnkeuzes.

Wijncursus

9 avonden - SDEN 3

Deze wijncursus is de ideale start om de wereld van wijn te leren kennen en vindt plaats  in Restaurant de Veranda, Amsterdam