Echte wijnlocaties

De cursusavonden volg je altijd in authentieke, inspirerende en sfeervolle  wijn-omgevingen

Onafhankelijk

Wij hebben geen commerciële belangen bij de wijnselectie, jouw leerproces heeft de hoogste prioriteit

Gezellig & leerzaam

Je leert spelenderwijs kwaliteit en wijnen te herkennen in een sfeervolle en gezellige sfeer

WAAROM EEN WIJNCURSUS BIJ PASSION4WINES VOLGEN?

Wat zeggen de cursisten over Passion4wines? 5 sterren!

Onze cursisten geven de wijncursussen van Passion4wines 5 sterren! Lees hier de beoordelingen van onze cursisten.

Passion4wines is één van de grootste en meest bekende wijnopleiders van Amsterdam en omstreken. En als we mogen afgaan op de beoordelingen van onze cursisten, misschien wel de beste! Lees hier de beoordelingen van onze cursisten.

Tasting-Room-Veranda
passion4wines1
Register Vinoloog Heiko Oberman

Toegankelijke cursus-opzet en ervaren wijndocenten

Onze wijncursussen en workshops zijn ontwikkeld in duidelijke taal en zonder onnodige ingewikkelde termen. Register Wijndocent Heiko Oberman heeft de lessen ontwikkeld, gebaseerd op het curriculum van de betreffende SDEN niveaus. Een prettig idee voor degene die eventueel examen willen doen.

Heiko Oberman is een van de Aanbevolen docenten van de Wijnacademie en sinds 1999 actief in de wijnwereld. Vanaf 2010 richt Passion4wines zich volledig op wijneducatie.

Vaste ervaren en enthousiaste wijndocenten

Ons kleine team van wijndocenten zijn allen ervaren Register Vinologen en bovenal enthousiaste docenten die hun passie voor wijn uitdragen.

Leerzame, gezellige en interactieve avonden

Leren over wijn is in de eerste plaats fun. Het aantal deelnemers per cursusavond houden we  beperkt. Een cursusgroep bestaat gemiddeld uit 14 cursisten. Dat is gezellig, leerzaam en geeft ruimte voor persoonlijke aandacht.

de-veranda9 (1)

Meer weten van wijn is meer genieten

Tijdens de gezellige en interactieve wijnavonden volgen we het curriculum van de betreffende SDEN niveaus, zodat iedereen in staat is om aan het examen met goed gevolg deel te nemen. Maar de lessen zijn zeker niet saai. Het genieten van wijn staat voorop!

Royaal aanbod van wijnen

We proeven per wijnavond zo’n 9-11 mooie en illustratieve wijnen. Geselecteerd op basis van kwaliteit en representatief voor het druivenras en/of herkomstgebied. Dus onafhankelijk van commerciële overwegingen. Aan de selectie van wijnen worden geen concessie gedaan.

Voor wijnliefhebbers en professionals: voor iedereen een cursus

De wijncursussen zijn ingedeeld volgens het SDEN systeem: SDEN 1 (2 avonden), SDEN 2 (5 avonden), en SDEN 3 van 9 avonden.
Je kunt instappen op het gewenste niveau: voor geen enkele cursus is het noodzakelijk een vooropleiding (andere cursus of workshop) te hebben gevolgd. De enige maatstaf: interesse in het (meer) leren over wijn!

Mocht je twijfelen op welkniveau in te schrijven, lees dan ons artikel over de soorten wijncursussen SDEN, WSET en Wijnacademie.
Je kunt ons natuurlijk ook altijd bellen of mailen voor advies:
020-7769910 of per e-mail.

wijnfles-voorbeeld

Wat cursisten vinden:

Een fantastische cursus die ik iedereen aan zou raden. Naast een goede interactie met de cursisten is er veel aandacht voor het doorspreken van de wijnen en is er ruimte voor diverse meningen, waardoor er een verdiepingsslag ontstaat. Ook een toegevoegde waarde is het wijn-spijsdinner en rondleiding op de wijngaard in Amstelveen. Inmiddels weet ik dat ik ben geslaagd voor mijn SDEN3 en dat is absoluut dankzij deze waardevolle lessen!
Charlotte van Neutegem
Zowel SDEN 1, SDEN 2 en SDEN 3 gevolgd bij Passion4Wines. De naam doen ze zeker eer aan, want passie voor wijnen hebben ze zeker en stralen dit ook uit. Door de aanstekelijke enthousiasme en de duidelijke uitleg van onder andere Heiko Oberman neem je de stof al redelijk goed op tijdens de cursus avonden zelf. Uiteraard hoort wat huiswerk er ook bij als je examen wilt doen. Ik heb erg genoten van de cursussen en deze met mooie cijfers mogen afronden op de examens. Erg bedankt voor deze ervaring!
Mariska Smit
Eindelijk kan ik in een restaurant zelf een goede wijn bestellen. Na een wijncursus voor gevorderden van Passion4Wines weet ik veel meer over wijn en kan ik mezelf al bijna een expert noemen. De cursus is zeer leerzaam en daarnaast ook nog eens gezellig. Echt een aanrader!
Erik Kuijlenbroek
restaurant-de-veranda
Tasting room van restaurant de Veranda

Gezellige en professionele wijnles-locaties

De wijncursussen en workshops worden verzorgd in gezellige en professionele wijn-locaties, zoals in een wijnkelder (Tasting Room van De Veranda), de proefruimte van het monumentale pand van De Logie op de Beethovenstraat, of het Amsterdamse Proeflokaal op het Stadionplein. Alle wijnles locaties beschikken over moderne AV apparatuur.

Bonus: Wijncursus op de wijngaard

En uniek voor cursisten van Passion4wines: indien je de SDEN3 cursus gaat volgen bij ons, is er ook een wijn spijs cursusavond op Wijngaard de Amsteltuin, de mooie wijngaard in Amstelveen. Daar krijg je bovendien ook een rondleiding van de wijnmaker. Een verslag van een cursist van zo’n cursusavond in de wijngaard vind je  hier.

wijngaard-amsteltuin2
Wijngaard de Amsteltuin

Passion4wines is de wijnopleider van Amsterdam en omstreken. En als we mogen afgaan op de beoordelingen van onze cursisten, misschien wel de beste. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

De Passion4wines cursussen

WIJNWORKSHOP

1 avond
Ontdek tijdens de wijnworkshop wat je lekker vindt en hoe je een goede wijn kiest. De focus ligt op het bewust leren proeven van wijn.
WIJNWORKSHOP

WIJNCURSUS

2 avonden – SDEN 1
Deze wijncursus is de ideale start om de wereld van wijn te leren kennen en vindt plaats in Restaurant de Veranda, Amsterdam
WIJNCURSUS 2 AVONDEN

WIJNCURSUS

5 avonden – SDEN 2
Leer tijdens deze wijncursus hoe je smaakverschillen tussen wijngebieden en druivenrassen herkent en maak betere wijnkeuzes.
WIJNCURSUS 5 AVONDEN

WIJNCURSUS

9 avonden – SDEN 3
Deze wijncursus is de ideale start om de wereld van wijn te leren kennen en vindt plaats in Restaurant de Veranda, Amsterdam
WIJNCURSUS 9 AVONDEN