Echte wijnlocaties

De cursusavonden volg je altijd in authentieke, inspirerende en sfeervolle  wijn-omgevingen

Onafhankelijk

Wij hebben geen commerciële belangen bij de wijnselectie, jouw leerproces heeft de hoogste prioriteit

Gezellig & leerzaam

Je leert spelenderwijs kwaliteit en wijnen te herkennen in een sfeervolle en gezellige sfeer

Amstelveen – Wijngaard de Amsteltuin

De enige wijncursus in de regio Amsterdam op een wijngaard!

wijngaard-amsteltuin2

Wijngaard de Amsteltuin in Amstelveen

Regio Amsterdam heeft een eigen wijngaard: De Amsteltuin.  En op deze unieke locatie bieden we de wijncursus op SDEN3 niveau aan. Deze sfeervolle omgeving zal je prikkelen om nog meer van wijn te willen leren.

Het adres: Langs de Akker 5 in Amstelveen

De cursus op de wijnmakerij in Regio Amsterdam is uitermate geschikt om je wijnkennis al ruikend en proevend te verbreden.
Daarnaast betrekken we tijdens enkele cursusavonden de wijnmaker bij de cursus.

Tijdens de wijncursus van 9 avonden gaan we tijdens het wijnspijsdiner in de wijngaard zo’n 10 á 11 wijnen proeven en beoordelen, gecombineerd met verschillende gerechten.

Voor wie

De cursus is samengesteld voor iedereen die meer over wijn te weten wil komen. Gericht op particulieren, maar ook voor horeca medewerkers en andere bedrijfsmatig geïnteresseerden.

Wil je je inschrijven? Meld je aan voor de wijncursus SDEN3 (9 avonden)

Onze wijncursus SDEN 2 in Amsterdam hoef je niet gevolgd te hebben om toegelaten te worden. Interesse om meer te weten te komen over wijn en het proeven van wijn is voldoende om deel te nemen.
Mocht je zonder wijnkennis aan de wijncursus willen beginnen, dan bieden wij je een wijn-kennismakingsavond aan ter voorbereiding op de SDEN 2 wijncursus.

De wijncursus SDEN 3

De wijncursus SDEN3 wordt gegeven door Heiko Oberman. Hij is RegisterVinoloog, sinds 1999 werkzaam in de wijn en heeft al vele jaren ervaring in het geven van SDEN3 wijncursussen.

Naast de SDEN normen voor de theorie, ligt de focus in deze 9-avondse cursus juist op het proeven en analyseren van wijnen.
Daarom zal je ook elke avond tussen de 10 á 11 wijnen gaan  proeven.

Ook komt het combineren van wijn met gerechten elke avond aan de orde. Op de 6de cursusavond zullen we proefondervindelijk enkele verrassende wijn-spijscombinaties gaan ervaren.

wijnworkshop

Leer je eigen smaak kennen

Ontdek in één avond wat je lekker vindt en hoe je een goede wijn kiest.

Wijncursussen

Wijncursus

2 avonden - SDEN 1

Deze wijncursus is de ideale start om de wereld van wijn te leren kennen en vindt plaats in Restaurant de Veranda, Amsterdam.

Wijncursus

5 avonden - SDEN 2

Leer tijdens deze wijncursus hoe je smaakverschillen tussen wijngebieden en druivenrassen herkent en maak betere wijnkeuzes.

Wijncursus

9 avonden - SDEN 3

Bewust wijn leren proeven tijdens deze wijncursus van 9 avonden, inclusief bezoek aan een wijngaard. We gaan dieper in op theorie en de invloed van klimaat en bodem op de smaak van wijn.