Echte wijnlocaties

De cursusavonden volg je altijd in authentieke, inspirerende en sfeervolle  wijn-omgevingen

Onafhankelijk

Wij hebben geen commerciële belangen bij de wijnselectie, jouw leerproces heeft de hoogste prioriteit

Gezellig & leerzaam

Je leert spelenderwijs kwaliteit en wijnen te herkennen in een sfeervolle en gezellige sfeer

EVEN VOORSTELLEN:

Maak kennis met docent Sylvia Geerts

Wanneer en hoe ben je door het wijnvirus gegrepen?

Voor het eerst in de kelder van mijn schoonvader toen ik een jaar of 18 was. Pas veel later, toen ik wijncursussen ging volgen, ben ik er écht door gegrepen.

Wat is jouw wijnachtergrond?

De Wijnacademie in 2011. Daarnaast diverse wijncursussen OINOS bij Gerhard Horstink waaronder Wijnproefkunde, de Wijn/Spijs cursus aan de Academie voor Gastronomie bij Peter Klosse. In 2013 ben ik mijn eigen bedrijf ProevenbijSyl gestart. Sinds 2015 ben ik docent bij Wijncursus Amsterdam

Welke wijn drink je het liefst?

Ik ben echt liefhebber van pinot noir. Een favoriete producent van mij komt uit de Hemel en Aarde Vallei, in Zuid Afrika: Newton Johnson. Maar uiteraard drink ik ook graag mooie Bourgognes en uit Duitsland de spätburgunders. In Nieuw Zeeland vorig jaar heb ik prachtige pinot noirs uit Central Otago gedronken. Je merkt het al: het zijn vooral de wijnen uit koele klimaten die mij kunnen bekoren.

Wat is jouw ‘huiswijn’, als je thuis bent? Of welke wijn heeft voor jou de beste prijs-kwaliteitverhouding?

Je zult bij mij geen echte huiswijn vinden: dat verveelt snel. De wijnwereld is groot en veel te mooi en te gevarieerd om slechts één wijn te drinken.

Wat vind je de meest onderschatte wijn? Of welke wijn zouden we eens wat vaker moeten kopen?

Dan denk ik aan riesling en Duitse wijnen in het algemeen.  Ik hoor nogal vaak dat mensen niet van riesling houden en als ze het in de les blind proeven blijken ze het heel vaak lekker te vinden. Bovendien is riesling culinair breed inzetbaar. Dat geldt ook voor het beeld van Duitse wijnen in het algemeen.  De kwaliteit in Duitsland is uitstekend en er komen prachtige wijnen vandaan.

Favoriete wijnstreek om te bezoeken? En waarom?

Zuid Afrika! Wijn is hier een ware cultuur en een feest voor de wijnliefhebber. Het “wijntoerisme” staat hier als een huis en de gastvrijheid is top. Culinair is het ook een paradijs.

Wat is het meest hardnekkige misverstand over wijn dat je hoort van cursisten?

Dat de zogenaamde “tranen” in je wijnglas iets zeggen over de kwaliteit van de wijn! De tranen zeggen iets over het alcoholgehalte in wijn. Dikke tranen geeft aan dat de wijn meer alcohol heeft. Maar het zegt echter niets over de kwaliteit van een wijn!

Welk restaurant of wijnbar is jouw favoriete wijnspot?

Een hele fijne plek is voor mij The Lobby Fizeaustraat, een restaurant met relaxte sfeer, lekker eten met super wijn spijs combinaties. Cursisten tip ik ook vaak de wijnbar Raleigh & Ramsey; een leuk concept waar je zelf op ontdekking gaat door je eigen wijn flight te “tappen”.

Je favoriete wijn-spijscombinatie?

Eitje Truffel met een Barolo!

Stel je mag een droomwijn naar keuze drinken (geld speelt dus geen rol). Welke fles kies je?

Die keuze is lastig omdat er nog vele grote namen zijn die ik nog nooit heb gedronken. Maar of een dure wijn ook een droomwijn zal zijn? Vooruit dan maar: de parel uit de Bourgogne Romanée Conti. Dan weet je zeker dat je kunt blijven dromen!

sylvia-geerts

Leer alles over wijn tijdens een wijncursus van
Passion4wines: