Echte wijnlocaties

De cursusavonden volg je altijd in authentieke, inspirerende en sfeervolle  wijn-omgevingen

Onafhankelijk

Wij hebben geen commerciële belangen bij de wijnselectie, jouw leerproces heeft de hoogste prioriteit

Gezellig & leerzaam

Je leert spelenderwijs kwaliteit en wijnen te herkennen in een sfeervolle en gezellige sfeer

Masterclass Sherry & tapas

Ontdek het geheim van Spanje

Sherry is een van de meest onderschatte wijnen. Ondanks de erkende kwaliteit door alle wijngrootheden der aarde, staat Sherry bij ons helaas bekend als een uit de mode geraakte wijn voor huisvrouwen. Dit is volledig onterecht! Zo zijn er in New York en Londen inmiddels hippe sherrybars waar sherry weer in de spotlights staat. Wie weet straks ook in Amsterdam?

In onze masterclass Sherry & tapas laat Heiko Oberman jullie zien en proeven waarom sherry zo’n veelzijdige, gastronomische en bovenal lekkere wijn is.

CURSUSDATA

Masterclass Sherry & Tapas 17 november 2024

Praktische informatie

Locatie: Wijnkelder (Tasting Room) van restaurant De Veranda (Amsterdam)
Prijs: 70 euro
Datum: zondag 17 november 2024
Tijd: 14:30 tot 17:00 uur.

Wat leer je tijdens deze masterclass?

  • De verschillende sherrytypes en hun kenmerken aan de hand van 8 sherry’s;
  • De verschillende vinificatieprocessen om sherry te maken;
  • Hoe je sherry kunt combineren met tapas en andere gerechten;
  • Alle ins en outs over Andalusië, het herkomstgebied van Sherry;
  • Welke producenten goede sherry maken en waarop je moet letten bij het kopen van sherry.

“Erg leuke, interactieve cursus. Heiko vertelt uit eigen ervaring en weet je door zijn verhalen te boeien.” – Casper uit Amsterdam.

Proef 8 verschillende sherry's

In de masterclass nemen we jou mee naar Andalusië, de Zuid-Spaanse streek waar sherry vandaan komt. We proeven 8 verschillende sherry’s. Je leert de uiteenlopende sherrystijlen kennen en hun buitengewoon complexe productieprocessen. Ook staan we stil bij de fascinerende geschiedenis van sherry. We verdiepen ons in de lokale cultuur en de keuken van Andalusië en we besteden veel aandacht aan het combineren van sherry met verschillende Spaanse tapas, maar ook met internationale gerechten.

Over sherry

Sherry is volgens velen de meest gastronomische wijn ter wereld. Voor elk gerecht is wel een bijpassende sherry te vinden. Denk aan groene asperges met een fino sherry, sardientjes of sushi met een kraakverse manzanilla sherry, gekonfijte ossenstaart of gestoofde ibericowangetjes met een lang gerijpte oloroso, stevige blauwaderkazen of lopende chocoladefondant met een stroperige Pedro Ximénez sherry. Sherry biedt altijd uitkomst!

Over de docenten

Heiko Oberman is het gezicht van Passion4wines. Heiko is Register Wijndocent en heeft jarenlange ervaring met het geven van wijncursussen en -workshops. Sherry is een van zijn specialismen. In 2017 voltooide Heiko de Sherry Education Course in Jerez. Sindsdien is hij gecertificeerd Sherry Educator.

wijnkelder-masterclass-sherry-en-tapas

Wil je de masterclass sherry & tapas volgen? Dat kan bij Passion4wines

Over de locatie

De wijnkelder (Tasting Room) van restaurant de Veranda is het decor van de masterclass Sherry & tapas. Het is een intieme en authentieke plek, hier kun je heerlijk genieten van 8 verschillende soorten sherry’s en Spaanse tapas. Deze locatie is gelegen aan de rand van het Amsterdamse Bos. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is restaurant de Veranda goed te bereiken. Er zijn verschillende parkeergelegenheden.

Zorg dat je er erbij bent en wacht niet te lang met inschrijven. Dit wil je niet missen!

Wil je meer informatie over de wijn masterclasses? Neem dan contact met ons op.