Echte wijnlocaties

De cursusavonden volg je altijd in authentieke, inspirerende en sfeervolle  wijn-omgevingen

Onafhankelijk

Wij hebben geen commerciële belangen bij de wijnselectie, jouw leerproces heeft de hoogste prioriteit

Gezellig & leerzaam

Je leert spelenderwijs kwaliteit en wijnen te herkennen in een sfeervolle en gezellige sfeer

Wijncursus volgen vlakbij Hoofddorp

Veel levensgenieters hebben het hoog op hun wensenlijstje staan: meer leren over wijn. Om beter te begrijpen waarom de ene wijnstijl je meer aanspreekt dan de andere. Met andere woorden: leren om je eigen smaakvoorkeur te gaan (her)kennen. Waardoor je betere wijnen gaat selecteren.

Waarom is de regio waar een wijn gemaakt wordt belangrijk? En wat zegt het druivenras over de smaak van de wijn? In onze wijncursussen ga je dat proefondervindelijk ervaren en leren. Met zoveel verschillende regio’s, druivenrassen en type wijnen kan het intimiderend zijn om je te verdiepen in de wereld van wijn.

Tijdens onze wijncursus in Amsterdam maken we deze complexe wereld begrijpelijk en leren we je stap voor stap de fijne kneepjes. De cursus wordt bezocht door een gemêleerd gezelschap, van jonge professionals uit Amsterdam en Utrecht tot en met wijnliefhebbers uit ’t Gooi en Utrecht.

De cursus vindt plaats in Amsterdam, op authentieke wijnlocaties met karakter. Onder leiding van professionele en ervaren wijndocenten leer je op het niveau van de wijncursus SDEN2 of de wijncursus SDEN3 alles over de kenmerken van de belangrijkste druivenrassen en wijnregio’s, tannines, aroma’s en de afdronk.

Het vergroten van de wijnkennis van de cursist is een middel om meer te genieten van wijn. Wij hebben geen zakelijke belangen bij de wijnen die worden geproefd.
Dus wil jij ook je kennis over wijn vergroten en woon je in Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp of een andere plaats in de regio? Bezoek dan snel onze website en schrijf je in voor de wijncursus SDEN2 of de wijncursus SDEN3 in Amsterdam!