9 avonden
De wijncursus van 9 avonden is de meest uitgebreide wijncursus, waarbij we veel tijd en aandacht besteden aan het ontdekken en beschrijven van karakteristieken van de verschillende druivenrassen en wijngebieden. Daarnaast is er ruim aandacht om wijn-spijs combinaties te bespreken en te ervaren. Dit is een geweldige cursus voor (aankomende) sommeliers.
Locatie: Wijnkelder (Tasting Room) van restaurant De Veranda
Prijs: € 540,-
(betalen in termijnen mogelijk)
Tijd: 19:00 – 21:30 uur
Niveau: Voor de wijnliefhebber en wijnprofessional met enige wijnkennis. Een vooropleiding is niet vereist.
Toch is de wijncursus zeker niet theoretisch van opzet. De focus ligt op het proeven en leren herkennen van wijn. We proeven in 9 avonden maar liefst 90 verschillende wijnen. Je leert daardoor verschillende druivenrassen herkennen en we proeven ook wijnen uit minder bekende regio’s. De theorie leer je in de praktijk door het proeven en genieten van wijn, waarbij we ook blind leren proeven.
Er is veel aandacht voor wijneigenschappen die bepalend zijn voor wijn en spijs combinaties. Een van de cursusavonden betreft een wijn-spijs diner, vaak gegeven op de laagst gelegen wijngaard ter wereld: de Amsteltuin.
Tijdens de cursus leer je wijn en spijs combineren tijdens een uniek wijnspijsdiner in de laagst gelegen wijngaard van Nederland: de Amsteltuin.
Een introductie wijncursus (bijvoorbeeld SDEN 1 of SDEN 2) is niet vereist om aan deze 9-avondse wijncursus deel te nemen.
Overweeg je in de toekomst de opleiding tot vinoloog te gaan volgen? Doe dan examen aansluitend op deze cursus voor wijnkenners. Dit Wijnbrevet examen heb je nodig om aan de vinoloog opleiding (SDEN 4) te beginnen. De vinologen opleiding kun volgen aan de Wijnacademie. Informatie over de opleiding tot vinoloog ontvang je tijdens de cursus
De 9-avondse wijncursus wordt gegeven door Register Wijndocent Heiko Oberman of een andere ervaren Register Vinoloog van de Wijnacademie. Onze wijndocenten combineren toegankelijkheid met diepgang, waardoor de wijncursus geschikt is voor zowel de beginnende als ervaren wijnliefhebber.
Je bent van harte welkom in de wijnkelder (Tasting Room) van restaurant De Veranda. Hier verzorgen wij acht avonden lang de SDEN 3 cursussen. Eén avond bezoeken we Wijngaard De Amsteltuin in Amstelveen, hier wordt ook een wijnspijs diner geserveerd.
De Wijnkelder (Tasting Room) van restaurant De Veranda is een authentieke wijnkelder. We beginnen de cursusavonden standaard om 19.00 uur en eindigen rond 21.30 uur.
Wanneer is de eerstvolgende wijncursus?
Het cursusboek ‘Ik weet veel van wijn’ van Stichting Wijnonderwijs Nederland wordt gebruikt als leidraad, maar de lessen zijn zeer interactief en gaan dieper en verder dan het boek. Tussen de lessen door ontvang je digitaal studiemateriaal en informatie over vakbladen en handige websites.
Na afsluiting van deze wijncursus kun je – als je dat wilt – examen doen voor het wijnbrevet diploma (SDEN 3 niveau) dat toegang geeft tot de opleiding Vinoloog van de Wijnacademie. Deelname aan het wijnbrevet examen is niet inbegrepen in deze wijncursus
Kijk je ernaar uit om een echte wijnkenner te worden tijdens deze opleiding? Meld je dan aan voor deze 9 avonden cursus en leer in 9 avonden alles wat je nodig hebt om te slagen voor het Wijnbrevet. Eventeel kun je na het slagen voor dit examen de opleiding tot vinoloog volgen.