Echte wijnlocaties

De cursusavonden volg je altijd in authentieke, inspirerende en sfeervolle  wijn-omgevingen

Onafhankelijk

Wij hebben geen commerciële belangen bij de wijnselectie, jouw leerproces heeft de hoogste prioriteit

Gezellig & leerzaam

Je leert spelenderwijs kwaliteit en wijnen te herkennen in een sfeervolle en gezellige sfeer

WIJNCURSUS SDEN 3

Amsterdam, 9 avonden

SDEN 3 Wijncursus van 9 avonden (Amsterdam)

De wijncursus van 9 avonden is de meest uitgebreide wijncursus, waarbij we veel tijd en aandacht besteden aan het ontdekken en beschrijven van karakteristieken van de verschillende druivenrassen en wijngebieden. Daarnaast is er ruim aandacht om wijn-spijs combinaties te bespreken en te ervaren. Dit is een geweldige cursus voor (aankomende) sommeliers.

 • De belangrijkste wijngebieden en -wetten
 • Kwaliteitsfactoren
 • Vinificatieprocessen
 • Druivenrassen
 • Wijn en spijs combinaties maken
 • Betere wijnen kunnen selecteren

CURSUSDATA

Wijncursus 9 avonden | 19 februari Februari-groep, maandag > 19 februari | 4 maart | 18 maart | 15 april | 29 april | 13 mei | 27 mei | 15 juni (zaterdag, 12:30 uur: wijnspijs bijeenkomst op Wijngaard De Amsteltuin) | 24 juni
Wijncursus 9 avonden | 27 maart Maart-groep, woensdag > 27 maart | 3 april | 17 april | 1 mei | 15 mei | 29 mei | 12 juni | 15 juni (zaterdag, 12:30 uur: wijnspijs bijeenkomst op Wijngaard De Amsteltuin) | 24 juni

Praktische informatie

Locatie: Wijnkelder (Tasting Room) van restaurant De Veranda (Amsterdam)
Prijs: € 540,-
(betalen in termijnen mogelijk)

 • 9 wijncursusavonden
 • 90 te proeven wijnen
 • Examentraining
 • Wijnspijsdiner
 • Lesmateriaal en hand-outs
 • Bezoek aan wijngaard De Amsteltuin

Tijd: 19:00 – 21:30 uur
Niveau: Voor de  wijnliefhebber en wijnprofessional met enige wijnkennis. Een vooropleiding is niet vereist.

SDEN 3 Wijncursus: Proef 90 verschillende wijnen

Toch is de wijncursus zeker niet theoretisch van opzet. De focus ligt op het proeven en leren herkennen van wijn. We proeven in 9 avonden maar liefst 90 verschillende wijnen. Je leert daardoor verschillende druivenrassen herkennen en we proeven ook wijnen uit minder bekende regio’s. De theorie leer je in de praktijk door het proeven en genieten van wijn, waarbij we ook blind leren proeven.

Er is veel aandacht voor wijneigenschappen die bepalend zijn voor wijn en spijs combinaties. Een van de cursusavonden betreft een wijn-spijs diner, vaak gegeven op de laagst gelegen wijngaard ter wereld: de Amsteltuin.

Wijncursus sfeerimpressie

Tijdens de cursus leer je wijn en spijs combineren tijdens een uniek wijnspijsdiner in de laagst gelegen wijngaard van Nederland: de Amsteltuin.

Vinoloog-opleiding

Een introductie wijncursus (bijvoorbeeld SDEN 1 of SDEN 2) is niet vereist om aan deze  9-avondse wijncursus deel te nemen.

Overweeg je in de toekomst de opleiding tot vinoloog te gaan volgen?  Doe dan examen aansluitend op deze cursus voor wijnkenners. Dit Wijnbrevet examen heb je nodig om aan de vinoloog opleiding (SDEN 4) te beginnen. De vinologen opleiding kun volgen aan de Wijnacademie. Informatie over de opleiding tot vinoloog ontvang je tijdens de cursus

passion4wines-5-370x244
passion4wines1

Wie geeft de wijncurus?

De 9-avondse wijncursus wordt gegeven door Register Wijndocent Heiko Oberman of een andere ervaren Register Vinoloog van de Wijnacademie. Onze wijndocenten combineren toegankelijkheid met diepgang, waardoor de wijncursus geschikt is voor zowel de beginnende als ervaren wijnliefhebber.

Wat zeggen onze cursisten?

SDEN 3 cursus gevolgd samen met mijn vader bij passion4wines, grotendeels gegeven door Heiko Oberman. Zowel in de veranda als bij het Amsterdamse proeflokaal, beide prima locaties. Na SDEN 2 Vorig jaar in Den Haag gevolgd te hebben was dit thuiskomen! Heiko heeft heel veel kennis en weet dit met flair en enthousiasme over te brengen. Goede kwaliteit en breed scala aan wijnen geproefd. Tevens een heel leuk bezoek aan de Amsteltuin wijngaard met wijnspijs lunch. Mocht je examen doen dan wordt je uitstekend voorbereid met een proefexamen.
Anne Reijne
Na de SDEN1 ook de SDEN3 cursus gevolgd. Wat een ongelooflijk leuke en leerzame cursus. Passie voor wijn heeft men hier zeker en die passie wordt ook nog eens met veel enthousiasme overgebracht. Als je examen wil doen, dan is de voorbereiding hier uitstekend. Tijdens de cursus proef je heel veel wijnen, waardoor het examen ook op dat vlak meer dan haalbaar wordt. Na alle cursusavonden, samen met de cursusavond waarin je een proefexamen doet en ook nog eens een wijn-spijslunch op Wijngaard De Amsteltuin kun je met recht zeggen: Ik weet veel van wijn!
Sven
Wat een super cursus bij Passion4Wines! Wij deden SDEN3 en na elke les keken we alweer uit naar de volgende. Heiko Oberman en Jennifer Jernberg als docenten maakten de 9 lesavonden met hun energie en kennis echt tot een feest. Bijzonder leuk onderdeel was eveneens de wijn-spijs lunch in een wijngaard in Amsterdam. Mocht je twijfelen over welke cursus te volgen, van deze krijg je zeker geen spijt!
Angela de Ruijter
Zowel SDEN 1, SDEN 2 en SDEN 3 gevolgd bij Passion4Wines. De naam doen ze zeker eer aan, want passie voor wijnen hebben ze zeker en stralen dit ook uit. Door de aanstekelijke enthousiasme en de duidelijke uitleg van onder andere Heiko Oberman neem je de stof al redelijk goed op tijdens de cursus avonden zelf. Uiteraard hoort wat huiswerk er ook bij als je examen wilt doen. Ik heb erg genoten van de cursussen en deze met mooie cijfers mogen afronden op de examens. Erg bedankt voor deze ervaring!
Mariska Smit

Locatie: Wijnkelder (Tasting Room) van restaurant De Veranda

Je bent van harte welkom in de wijnkelder (Tasting Room) van restaurant De Veranda. Hier verzorgen wij acht avonden lang de SDEN 3 cursussen. Eén avond bezoeken we Wijngaard De Amsteltuin in Amstelveen, hier wordt ook een wijnspijs diner geserveerd.

De Wijnkelder (Tasting Room) van restaurant De Veranda is een authentieke wijnkelder. We beginnen de cursusavonden standaard om 19.00 uur en eindigen rond 21.30 uur.

Wijncursus voor beginners (SDEN 1) in een wijnkelder in Amsterdam.

Wanneer is de eerstvolgende wijncursus?

Cursusboek

Het cursusboek ‘Ik weet veel van wijn’ van Stichting Wijnonderwijs Nederland wordt gebruikt als leidraad, maar de lessen zijn zeer interactief en gaan dieper en verder dan het boek. Tussen de lessen door ontvang je digitaal studiemateriaal en informatie over vakbladen en handige websites.

Wijnbrevet diploma

Na afsluiting van deze wijncursus kun je – als je dat wilt – examen doen voor het wijnbrevet diploma (SDEN 3 niveau) dat toegang geeft tot de opleiding Vinoloog van de Wijnacademie. Deelname aan het wijnbrevet examen is niet inbegrepen in deze wijncursus

Wijncursus SDEN 1 (Amsterdam). Geniet van onze cursus wijn proeven!

Meld je aan voor de opleiding tot wijnkenner

Kijk je ernaar uit om een echte wijnkenner te worden tijdens deze opleiding? Meld je dan aan voor deze 9 avonden cursus en leer in 9 avonden alles wat je nodig hebt om te slagen voor het Wijnbrevet. Eventeel kun je na het slagen voor dit examen de opleiding tot vinoloog volgen.

Nog niet genoeg kennis voor de SDEN 3 cursus?

Dan is de wijncursus van 5 avonden (SDEN 2) misschien wat voor je!

Twijfel je welke wijncursus te kiezen?

Passion4wines adviseert je graag welke wijncursus het beste bij jou past.

WIJNWORKSHOP

1 avond
Ontdek tijdens de wijnworkshop wat je lekker vindt en hoe je een goede wijn kiest. De focus ligt op het bewust leren proeven van wijn.
WIJNWORKSHOP

WIJNCURSUS

2 avonden – SDEN 1
Deze wijncursus is de ideale start om de wereld van wijn te leren kennen en vindt plaats in Restaurant de Veranda, Amsterdam
WIJNCURSUS 2 AVONDEN

WIJNCURSUS

5 avonden – SDEN 2
Leer tijdens deze wijncursus hoe je smaakverschillen tussen wijngebieden en druivenrassen herkent en maak betere wijnkeuzes.
WIJNCURSUS 5 AVONDEN

WIJNCURSUS

9 avonden – SDEN 3
Deze wijncursus is de ideale start om de wereld van wijn te leren kennen en vindt plaats in Restaurant de Veranda, Amsterdam
WIJNCURSUS 9 AVONDEN