Echte wijnlocaties

De cursusavonden volg je altijd in authentieke, inspirerende en sfeervolle  wijn-omgevingen

Onafhankelijk

Wij hebben geen commerciële belangen bij de wijnselectie, jouw leerproces heeft de hoogste prioriteit

Gezellig & leerzaam

Je leert spelenderwijs kwaliteit en wijnen te herkennen in een sfeervolle en gezellige sfeer

ONZE WIJNDOCENTEN

Bij Passion4wines zijn vijf gedreven, enthousiaste, deskundige en ervaren wijndocenten in dienst die u graag alles vertellen over wijn. De afgelopen vijf jaar zijn we sterk gegroeid, daarom worden de cursusavonden niet alleen meer door oprichter Heiko verzorgd, maar ook door Sylvia, Annelies, Petri en Wouter.

Maak kennis met onze docenten

Heiko Oberman

Sinds 1999 ben ik wijndocent en richt ik me op verschillende activiteiten in het wijnvakgebied.

Naast het geven van cursussen (SDEN), verzorg ik wijn-spijstrainingen en wijnpresentaties in binnen- en buitenland. Ook treed ik regelmatig op als gastspreker en wine entertainer tijdens corporate events.

Ik word een bevlogen verteller en gedreven presenator genoemd. Mijn enthousiasme en passie voor wijn zijn ongekend en zeer aanstekelijk. Het resultaat is dat mijn passie altijd overslaat op mijn cursisten.

In memoriam: Annelies Kuijs-Boogert 1960-2021

Soms zijn er wijndocenten die zo’n passie aan de dag leggen over wijn, dat ze niet alleen cursisten, maar ook collega’s en andere wijndeskundigen kunnen meenemen in het genieten en ontdekken van het onbeschrijfelijk moois dat wijn soms te bieden heeft.

Annelies Kuijs-Boogert (1960-2021) met haar passie en enthousiasme was daar het beste voorbeeld van.

Annelies is ruim 3 jaar verbonden geweest aan Passion4wines. Vanaf het moment dat ze actief was in de wijnwereld (Flying Vinoloog) had ze de reputatie van wijnkenner die altijd op zoek was naar speciale wijnen. En evenzo als persoon en als wijn-ondernemer was ze bedreven in het overdragen van haar enthousiasme op anderen. Daarbij werd ze gedreven door haar tomeloze energie en doorzettingsvermogen.

We hebben veel te vroeg afscheid van Annelies moeten nemen. Maar de indruk die ze op ons allen heeft gemaakt is onuitwisbaar. Ze was een sprankelende, bevlogen en zorgzame vrouw, waar je altijd op kon rekenen. En zo zal Annelies voor altijd in onze harten voortleven.

Wat zullen we haar missen.

Mede namens het docententeam van Passion4wines wensen we haar man en kinderen veel sterkte met dit zware verlies.

Heiko Oberman

Petri Houweling

Mijn naam is Petri Houweling. Ik vind het heerlijk om jullie enthousiast te maken over wijn. Ik kan er uren over vertellen. Wijn is namelijk een fantastisch product, want het is gemaakt met passie en vakmanschap. En dat proef je! En juist dat wil ik jullie graag leren.

Naast dat ik wijndocent ben, organiseer ik ook wijnreizen naar Frankrijk, werk ik voor PERSWIJN, organiseer ik grote wijnproeverijen en schrijf ik online over mijn wijnbelevenissen. Ook adviseer ik diverse horeca over hun wijnkeuzes.

Ik hoop jullie snel te ontmoeten en mijn enthousiasme over wijn op jullie over te brengen.

Sylvia Geerts

Ik ben Sylvia Geerts. In 2011 ben ik vinoloog geworden. Sindsdien organiseer ik wijnproeverijen, wijn-spijsavonden en werk ik af en toe bij een specialistische wijnzaak. Als registervinoloog ga ik regelmatig op cursus en naar proeverijen om up-to-date te blijven.

Wijn is voor mij ongelooflijk boeiend, want achter elke fles schuilt een verhaal. Mijn enthousiasme wil ik graag met jullie delen. De vele wijnreizen die ik heb gemaakt, van Europa tot aan Nieuw-Zeeland, zijn een echte meerwaarde bij het lesgeven, want in de wijngaard wordt alles nog duidelijker.

Ik overtuig mensen graag dat kwaliteit meer plezier geeft en laat ze dat het liefst zelf ontdekken.

Wouter Moll

Ik ben Wouter Moll. Ik vind wijn de meeste interessante en veelzijdige drank ter wereld. Mijn favoriete wijnen zijn de wijnen die het unieke karakter van hun herkomstgebied weerspiegelen. In 2019 ben ik Vinoloog geworden

Ik ben een bevlogen spreker als het over wijn gaat. Naast het geven van proeverijen schrijf ik ook artikelen over wijn, onder andere voor Passion4wines. Neem een kijkje bij ‘Tips over wijn’ op de site om meer te weten te komen.

Waarom een wijncursus bij Passion4wines volgen?

  • We werken met kleine groepen. Dat is gezellig en geeft ruimte voor persoonlijke aandacht.
  • Er is een vaste wijndocent. Kennis blijft daardoor behouden.
  • De lessen vinden in professionele en sfeervolle ruimtes plaats, die goed bereikbaar zijn voor iedereen.

Onafhankelijk advies

Passion4wines verkoopt zelf geen wijn en heeft geen enkel belang bij het adverteren van bepaalde wijnen, wijnhuizen of retailers, waardoor we onafhankelijk wijnen selecteren en objectief oordelen over de wijnen die we proeven.

Meer informatie

Voor meer informatie over onze docenten of masterclasses neemt u contact met ons op via 020 776 9910 of stuurt u een e-mail naar info@passion4wines.nl.