Echte wijnlocaties

De cursusavonden volg je altijd in authentieke, inspirerende en sfeervolle  wijn-omgevingen

Onafhankelijk

Wij hebben geen commerciële belangen bij de wijnselectie, jouw leerproces heeft de hoogste prioriteit

Gezellig & leerzaam

Je leert spelenderwijs kwaliteit en wijnen te herkennen in een sfeervolle en gezellige sfeer

WIJNCURSUS SDEN 1

Amsterdam, 2 avonden

SDEN 1 Wijncursus van 2 avonden (Amsterdam)

Ben je een wijnliefhebber en wil je er meer over leren in een korte wijncursus?

Onze wijncursus voor beginners beslaat twee avonden. Je leert beter wijnproeven en je leert de wijn te duiden. Verder leer je de kenmerken van de belangrijkste druivenrassen en van de andere factoren die de smaak van wijn bepalen.
Wijn is niet ingewikkeld, maar je geniet nog meer van wijn als je er wat meer van weet.

Na deze wijncursus op SDEN 1-niveau ben je in staat om de kwaliteit van wijn te herkennen en ontdek je je eigen smaakvoorkeur.  Van particulier tot professional in de horeca, wijnwinkel, groothandel of slijterij.

Deze wijncursus is ideaal voor de wijnliefhebber die graag meer wil leren over wijn, maar niet de tijd heeft voor een uitgebreide wijncursus.
Ben je er klaar voor om wijn te ervaren, er van te genieten, de kwaliteit te beoordelen en je eigen smaak te ontwikkelen? Meld je dan aan voor de 2 avonden wijncursus.

  • In 2 avonden bewust wijn leren proeven
  • Geschikt voor groepen, partners of alleen
  • Leer kwaliteit herkennen en betere wijnkeuzes maken
  • Cursisten geven ons 5 sterren op Facebook en Google
  • Cursus wijnproeven voor maar € 129,50
  • Inclusief wijnboek ‘’Ik weet wat van Wijn”

CURSUSDATA

Wijncursus 2 avonden | 18 en 25 april Donderdag | 19:00-21:30 uur
Wijncursus 2 avonden | 2 en 16 mei Donderdag | 19:00-21:30 uur
Wijncursus 2 avonden | 20 mei en 3 juni Maandag | 19:00-21:30 uur
English wine course | May 17 and 24 Friday | 19:00–21:30
Wijncursus 2 avonden | 7 en 14 juni Vrijdag | 19:00-21:30 uur
Wijncursus 2 avonden | 28 juni en 5 juli Vrijdag | 19:00-21:30 uur
Wijncursus 2 avonden | 30 augustus en 6 september Vrijdag | 19:00-21:30 uur
Wijncursus 2 avonden | 12 en 19 september Donderdag | 19:00-21:30 uur

Praktische informatie

Locatie: Wijnkelder (Tasting Room) van restaurant De Veranda (Amsterdam)
Prijs: € 129,50

  • 2 wijncursusavonden
  • 20 te proeven wijnen
  • Lesmateriaal en hand-outs
  • Wijnboek ‘’Ik weet wat van Wijn”

Tijd: 19:00 – 21:30 uur
Niveau: voor de beginnende wijnliefhebber die graag meer leert over wijn in een korte tijd.

SDEN 1-wijncursus: wijn proeven en beoordelen

We starten de wijncursus voor beginners meteen met het proeven van wijn. Aan de hand van de wijn die je proeft, behandelen we theorie over druivenrassen en wijnstijlen. Daarnaast komt de geschiedenis van de wijnen en de invloed van het klimaat aan bod. Je krijgt spelenderwijs meer achtergrondinformatie over wijn en leert hoe je wijn en spijs combineert.

Als deelnemer aan deze cursus wijnproeven leer je wijnen te kiezen en ontwikkel je steeds meer jouw eigen wijnsmaak. Tijdens de wijncursus gaan we zo’n 20 wijnen proeven uit landen als Spanje, Portugal, Oostenrijk, Zuid-Afrika, Australië, Frankrijk, de Verenigde Staten en Argentinië. Daardoor ben je in staat om verschillende smaken te herkennen.

Wijncursus sfeerimpressie

In twee inspirerende avonden proeven we 20 wijnen van over de hele wereld, waaronder wijnen uit Frankrijk, Italië, Australië, Oostenrijk, Zuid-Afrika, Chili en Argentinië.

Door wie wordt de wijncursus gegeven?

De wijncursus voor beginners wordt geleid door Heiko Oberman. Hij is Register Vinoloog en Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie. In sommige gevallen wordt de wijncursus gegeven door een andere Register Vinoloog van de Wijnacademie. We werken met kleine groepen deelnemers. Daardoor kenmerkt de 2 avonden wijnworkshop zich door veel interactie en persoonlijk contact.

Lees meer over docent en register vinoloog Heiko Oberman

Register Vinoloog Heiko Oberman
Register Vinoloog Heiko Oberman
wijncursus-amsterdam-veranda11
Tasting Room van restaurant de Veranda

Restaurant de Veranda
Amstelveenseweg 764
Amsterdam

Locatie: Wijnkelder (Tasting Room) van restaurant De Veranda

De cursus wijnproeven wordt gegeven in Amsterdam, in de wijnkelder (Tasting Room) van restaurant De Veranda. Dit is een authentieke wijnkelder in een intieme en romantische sfeer. Er is hier genoeg ruimte om met een gezellige groep mensen te praten over wijn.

Restaurant de Veranda is gelegen aan de rand van het Amsterdamse Bos. De locatie is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Er is ook voldoende parkeergelegenheid, zowel op hun eigen parkeerterrein als op de parkeerplaats naast de ingang van het Amsterdamse Bos. In de avonduren geldt hier gratis parkeren. Handig, want de wijncursus voor beginners begint om 19.00 uur en duurt tot 21.30 uur.

SDEN 1 wijncursus: prijs

De wijncursus kost € 129,50 per persoon. Voor dit bedrag proef je zo’n 20 verschillende wijnen op twee avonden.
De wijncursus is inclusief het cursusboek “Ik weet wat van Wijn”.

Tasting-Room-Veranda

Wat zeggen onze cursisten?

Een erg leuke avond gehad onder begeleiding van de gepassioneerde Heiko. Hij weet goed in te spelen op de kennis van elk individu, zodat iedereen met een of meerdere lessen naar huis terugkeert. Gevarieerd en interessant wijnaanbod. Al met al een aanrader.
Luc Ligtenbelt
Een wijncursus die met veel enthousiasme en passie wordt gegeven. Heiko zorgt voor een leuke interactie in de groep. Zeker een aanrader om deze cursus te volgen als je meer wilt leren van iemand met veel "Passion 4 wines" !
Marijn Wegener
Heiko is een inspirerende docent, met een fabelachtige wijnkennis. Hij enthousiasmeert en schenkt echt schoolvoorbeelden van verschillende wijnen om het echte karakter van een bepaalde wijn te leren ontdekken. Hij is bovendien erg tactvol als je, zoals ik, de mist in gaat bij het proeven van een Rioja Crianza. Aanrader!!
Casper van Dijk
Ontzettend leuke cursus! Door deze cursus ben ik nog meer van wijn gaan houden:) en weet ik verschillen te benoemen. Een aanrader voor iedereen die echt wat meer wilt weten van wijn.
Timo Van Duijn

For the english speaker:

De-mystify the restaurant wine menu and make wine selections that impress at every dinner party, with the help of our English-language wine course.

Diploma

Na het afronden van deze cursus wijnproeven kun je het officieel erkende SDEN 1 examen doen en het diploma Wijnvignet behalen. Tijdens de eerste avond van de 2 avonden wijncursus voor beginners krijg je meer informatie over het diploma, maar het is ook mogelijk om de toetswijzer alvast te bekijken. Na het volgen van de 2 avonden kun je je inschrijven voor de wijncursus SDEN 2, of voor de SDEN 3. Voor beide cursussen is geen vooropleiding nodig, je kunt je als wijnliefhebber gewoon inschrijven.

de-veranda15
de-veranda18

Leer meer over wijn

Als de tweedaagse wijncursus is afgerond weet je na afloop veel meer over wijn. Je weet bijvoorbeeld precies de smaak van de belangrijkste wijnen, gebieden en druivenrassen. Ook begrijp je beter het verschil tussen industriële en ambachtelijke wijn. Nu kan jij in de supermarkt of wijnhandel de meest verfijnde wijn kiezen voor jouw gezelschap.

Bovendien heb jij geleerd waarom de ene wijn wel en de ander niet bij een bepaald gerecht past. Door de juiste combinatie van wijn en spijs, zorg je ervoor dat de wijn en het gerecht lekkerder smaken. Het is belangrijk dat de smaken van wijn en spijs elkaar niet overheersen.

Daarnaast kom je meer te weten over hoe het karakter van een wijn gevormd wordt. Het klimaat en de wijnbodem hebben daar een grote invloed op. Ook heeft het klimaat invloed op de houdbaarheid en klasse van de wijn.

Meld je aan voor de 2 avonden wijncursus voor beginners

Kan je niet wachten om meer te leren over wijn en je eigen smaak te ontdekken? Meld je dan aan voor de 2 avonden wijncursus voor beginners. Na het afronden van deze cursus kun jij jezelf verder ontwikkelen. Misschien heb je wel de ambitie om sommelier of vinoloog te worden. We leren je graag de fijne kneepjes van het vak.

De Passion4wines cursussen

WIJNWORKSHOP

1 avond
Ontdek tijdens de wijnworkshop wat je lekker vindt en hoe je een goede wijn kiest. De focus ligt op het bewust leren proeven van wijn.
WIJNWORKSHOP

WIJNCURSUS

2 avonden – SDEN 1
Deze wijncursus is de ideale start om de wereld van wijn te leren kennen en vindt plaats in Restaurant de Veranda, Amsterdam
WIJNCURSUS 2 AVONDEN

WIJNCURSUS

5 avonden – SDEN 2
Leer tijdens deze wijncursus hoe je smaakverschillen tussen wijngebieden en druivenrassen herkent en maak betere wijnkeuzes.
WIJNCURSUS 5 AVONDEN

WIJNCURSUS

9 avonden – SDEN 3
Deze wijncursus is de ideale start om de wereld van wijn te leren kennen en vindt plaats in Restaurant de Veranda, Amsterdam
WIJNCURSUS 9 AVONDEN