Ervaren wijndocenten

Onze wijndocenten zijn gediplomeerd met meer dan 5 jaar ervaring in het geven van wijnopleidingen

Echte wijnlocaties

De cursusavonden volg je altijd in authentieke, inspirerende en sfeervolle  wijn-omgevingen

Onafhankelijk

Wij hebben geen commerciële belangen bij de wijnselectie, jouw leerproces heeft de hoogste prioriteit

Gezellig & leerzaam

Je leert spelenderwijs kwaliteit en wijnen te herkennen in een sfeervolle en gezellige sfeer

Tweeluik: Italiaanse topwijnen

Rode wijn en Italië zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het hart van mening wijnliefhebber gaat dan ook sneller kloppen van de grote rode Italiaanse wijnen, zoals Barolo, Brunello, Amarone. Passion4wines is zeer verheugd dat Fred Nijhuis deze Masterclass Italiaanse topwijnen gaat verzorgen en kennis laat maken met meerdere beroemde Italiaanse rode wijnen. Lees hier meer.

Praktische informatie

Locatie: Wijnkelder (Tasting Room) van restaurant De Veranda
Prijs: € 70 / € 130
Tijd: 10 en 17 oktober 14:30 uur – 17:00 uur.

Tweedelige masterclass

Tijdens deze tweedelige masterclass neemt Fred Nijhuis ons mee naar Italië. Op de eerste bijeenkomst verdiepen we ons in dé wijn van Piëmonte: Barolo. Fred zal uitgebreid stilstaan bij het unieke en grillige karakter van nebbiolo, de druif waar onder andere Barolo van gemaakt wordt. In het tweede onderdeel van de eerste middag komt Brunello di Montalcino aan bod, de Toscaanse elite DOCG voor sangiovése.

Tijdens de tweede bijeenkomst wordt Amarone della Valpolicella onder de loep genomen. Een wijn gemaakt van ingedroogde druiven. Wie kent deze icoonwijn van de Veneto niet? Er zijn grote verschillen tussen de ene en de ander Amarone. Fred legt dit uit en we gaan dat natuurlijk ook allemaal proeven.  Daarna gaat Fred ons verrassen met topwijnen gemaakt van druivenrassen  waar we nog nooit van gehoord hebben. In Italië maken ze wijn van meer dan 2000 verschillende druivenrassen. Soms wordt een druif maar door één wijnboer verbouwd. We gaan een paar hele bijzondere wijnen proeven van vrijwel onbekende druivenrassen.

Deelname aan beide middagen is aanbevolen, (€130,-) maar het is ook mogelijk om alleen deel 1 of  deel 2 van de Masterclass Italiaanse Topwijnen bij te wonen (€70).

“Erg leuke, interactieve cursus. Fred vertelt uit eigen ervaring en weet je door zijn verhalen te boeien.” – Casper uit Amsterdam.

Wat leer je tijdens deze masterclass?

  • Fred praat je bij over de laatste wijnontwikkelingen in Italië
  • Tijdens de masterclasses gaan we uitvoerig in op de grote rode wijnen van Italië
  • Fred brengt je op een toegankelijke wijze diepgaande kennis bij over de wijngebieden waar deze wijnen vandaan komen, de druivenrassen, de smaakeigenschappen, wijn-spijscombinaties
  • Aanbevolen producenten per streek
  • Je komt erachter waar je het beste op kunt letten bij het kopen, proeven en drinken van deze wijnen.
fred-nijhuis

Over Fred Nijhuis

Fred Nijhuis is dé autoriteit in Nederland op het gebied van Italiaanse wijnen. Met meer dan 25 jaar ervaring is hij een gevierd spreker en schrijver en geeft hij regelmatig lezingen, masterclasses en (thema)proeverijen over tal van Italiaanse wijnregio's. Fred Nijhuis is tevens verbonden als docent op de Wijnacademie en neemt jaarlijks de organisatie van het Nederlands Kampioenschap Blindproeven voor zijn rekening. Tot slot beschikt Nijhuis over een gezonde dosis Rotterdamse humor, hetgeen zijn workshops niet alleen leerzaam maar ook gezellig maakt.

Wil je de masterclass Itiliaanse topwijnen volgen? Dat kan bij Passion4wines

Locatie: Wijnkelder (Tasting Room) van restaurant de Veranda

Deze tweedelige masterclass Italiaanse topwijnen wordt georganiseerd in de wijnkelder (Tasting Room) van restaurant de Veranda. Een mooie en authentieke locatie in Amsterdam. Restaurant de Veranda is gelegen aan de rand van het Amsterdamse Bos. De locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Wanneer je met de auto komt, kun je deze parkeren op de parkeerplaats van het restaurant of op de parkeerplaats naast de ingang van het Amsterdamse Bos.

Zorg dat je er erbij bent en wacht niet te lang met inschrijven. Dit wil je niet missen!

Prijs: € 70,- per middag, € 130 voor beide sessies
Data: 10 en 17 oktober 2021, 14:30 uur - 1700 uur

de-veranda9

Wil je meer informatie over de wijn masterclasses? Neem dan contact met ons op.