Leer in 1 avond of middag wijn en kaas combineren
Je bent een levensgenieter en wilt graag meer weten over het combineren van wijn en kaas. Na deze wijn- en kaasproeverij in Amsterdam weet jij je gasten de perfecte combinaties voor te schotelen.
Proef hoe fantastisch, hoe goed, maar ook hoe teleurstellend wijn-kaas-combinaties kunnen zijn. Je gaat ervaren waar je op moet letten als je wijn en kaas combineert.
Deze kaas- en wijnproeverij wordt georganiseerd door Passion4wines in de wijnkelder van restaurant De Veranda in Amsterdam.
We proeven acht verschillende wijnen en kazen naast elkaar, zodat je ontdekt welke wijn-kaas-combinaties werken.
Locatie: Wijnkelder (Tasting Room) van restaurant De Veranda (Amsterdam)
Prijs: € 69,50
Tijd: vrijdagavond van 19:00 tot 21:30 of zondagmiddag van 14:30 tot 17:00.
Het gaat om ervaren, beleven en begrijpen welke smaken bij elkaar passen en wat juist niet goed samen gaat, en welke principes daarvoor de basis vormen. Alles wordt uitgelegd en theoretisch onderbouwd.
De wijnen en kazen zijn van goed tot zeer goed niveau.
Tijdens deze workshop leer je wijn proeven, kwaliteit herkennen en ervaren hoe het smaakprofiel van wijn en kaas elkaar beïnvloedt.
De kazen worden verzorgd door: De Kaaskamer.
Tijdens deze wijn- en kaasproeverij in Amsterdam proeven we uitgebreid de belangrijkste wijnen uit de verschillende regio’s, met daarbij steeds kazen met een specifiek smaakprofiel.
In de kaas en wijn-workshop worden er 9 kazen en 8 wijnen geproefd.
De kaas en wijn-workshop wordt gegeven door Wouter Moll. Als ervaren wijnkenner en culinair expert combineert Wouter beide werelden en zo ontstaan de mooiste wijn-spijscombinaties.
De workshop is geschikt voor beginnende en gevorderde wijn-spijsliefhebbers.
De enige vereiste: nieuwsgierigheid naar goede smaak!
Wanneer is de eerstvolgende wijn- en kaasproeverij?
Krijg je na deze proeverij maar niet genoeg van wijn en wil je nog meer leren over wijn?
Dan is onze wijncursus SDEN 2 van 5 avonden iets voor jou.