Echte wijnlocaties

De cursusavonden volg je altijd in authentieke, inspirerende en sfeervolle  wijn-omgevingen

Onafhankelijk

Wij hebben geen commerciële belangen bij de wijnselectie, jouw leerproces heeft de hoogste prioriteit

Gezellig & leerzaam

Je leert spelenderwijs kwaliteit en wijnen te herkennen in een sfeervolle en gezellige sfeer

OVER PASSION4WINES

Passion4wines is een onderneming van Heiko Oberman, Register Vinoloog en Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie. Sinds 1999 is Heiko werkzaam in de wijnwereld en sinds 2010 richt hij zich volledig op wijneducatie. Heiko heeft meer dan 15 jaar ervaring in het geven van wijncursussen.

Naast het geven van cursussen (SDEN) verzorgt hij ook wijnspijs trainingen en wijnpresentaties in binnen- en buitenland. Ook treedt Heiko regelmatig op als gastspreker en ‘wine entertainer’ tijdens corporate events.

passion4wines1
de-veranda13 (1)

Waarom een wijncursus bij Passion4wines volgen?

  • We werken met kleine groepen van gemiddeld 12 cursisten. Dat is gezellig en geeft ruimte voor persoonlijke aandacht.
  • De lessen vinden in professionele en sfeervolle ruimtes plaats, die goed bereikbaar zijn voor iedereen.
  • Gepassioneerd. Ons enthousiasme voor wijn is aanstekelijk.
  • Er is een vaste wijndocent. Kennis blijft daardoor behouden.
  • Deskundige wijndocenten. Allen ervaren Register Vinologen van de Wijnacademie.
  • Onafhankelijk. Passion4Wines verkoopt zelf geen wijn.
  • Keuze uit diverse workshops, wijncursussen en masterclasses. Zowel voor de beginnende als gevorderde wijnliefhebber.
  • Cursisten geven ons 5 sterren. We horen veel positieve verhalen van cursisten.
  • Wijn leren herkennen, beoordelen en proeven. Maar bovenal genieten van wijn!

Gepassioneerde wijnkenner

Heiko is een bevlogen verteller en een gedreven presentator: zijn enthousiasme voor wijn is onmiskenbaar en aanstekelijk. Met als resultaat dat de passie voor wijn op zijn cursisten overslaat. Je zult aandachtig blijven luisteren naar zijn passievolle verhalen over wijnen uit het binnen- en buitenland.

Onafhankelijk

Passion4wines verkoopt zelf geen wijn en heeft geen enkel belang bij het adverteren van bepaalde wijnen, wijnhuizen of retailers, waardoor we onafhankelijk wijnen kunnen selecteren en objectief kunnen oordelen over de wijnen die we proeven.

Deskundige wijndocenten

Vinoloog Heiko Oberman is Register Wijndocent en één van de Aanbevolen Wijndocenten van de Wijnacademie. Daarnaast heeft Heiko de Sommelieropleiding aan de Academie voor Gastronomie afgerond. De workshops, wijncursussen en masterclasses kunnen ook worden verzorgd door een andere ervaren Register Vinoloog van de Wijnacademie.

Workshops, wijncursussen en masterclasses

Passion4Wines heeft een divers aanbod als het gaat om wijnworkshops, wijncursussen en wijnmasterclasses. We geven drie SDEN wijncursussen op verschillende niveaus: SDEN1 wijncursus (2 avonden), SDEN2 wijncursus (5 avonden) en SDEN3 wijncursus (9 avonden). Centraal staat het leren proeven en herkennen van wijn. Je maakt kennis met verschillende wijnsmaken en druivenrassen. We proeven de wijnen naast elkaar en bespreken achteraf wat de verschillen zijn. Je leert zo herkennen wat wijn zo bijzonder en verschillend maakt.

de-veranda23

De wijncursussen en wijnworkshops vinden plaats op twee authentieke locaties in Amsterdam: de Wijnkelder (Tasting Room) van restaurant De Veranda en Wijnhandel B.G. De Logie.

De Passion4wines cursussen

WIJNWORKSHOP

1 avond
Ontdek tijdens de wijnworkshop wat je lekker vindt en hoe je een goede wijn kiest. De focus ligt op het bewust leren proeven van wijn.
WIJNWORKSHOP

WIJNCURSUS

2 avonden – SDEN 1
Deze wijncursus is de ideale start om de wereld van wijn te leren kennen en vindt plaats in Restaurant de Veranda, Amsterdam
WIJNCURSUS 2 AVONDEN

WIJNCURSUS

5 avonden – SDEN 2
Leer tijdens deze wijncursus hoe je smaakverschillen tussen wijngebieden en druivenrassen herkent en maak betere wijnkeuzes.
WIJNCURSUS 5 AVONDEN

WIJNCURSUS

9 avonden – SDEN 3
Deze wijncursus is de ideale start om de wereld van wijn te leren kennen en vindt plaats in Restaurant de Veranda, Amsterdam
WIJNCURSUS 9 AVONDEN