Echte wijnlocaties

De cursusavonden volg je altijd in authentieke, inspirerende en sfeervolle  wijn-omgevingen

Onafhankelijk

Wij hebben geen commerciële belangen bij de wijnselectie, jouw leerproces heeft de hoogste prioriteit

Gezellig & leerzaam

Je leert spelenderwijs kwaliteit en wijnen te herkennen in een sfeervolle en gezellige sfeer

Wijncursus in omgeving Haarlem voor liefhebbers en kenners

Je bent een liefhebber van een goed glas wijn. Toch weet je eigenlijk niet goed wat je nu precies drinkt en waarom de ene wijn in smaak verschilt van de ander. Je bent daarom op zoek naar een wijncursus waarin je leert hoe je een wijn kunt duiden en wat de kenmerken van de belangrijkste druivenrassen zijn. Wil je bovendien anderen advies kunnen geven over wijn of heb je misschien zelfs de ambitie om vinoloog te worden? Dan is er goed nieuws! Wijnliefhebbers uit Haarlem en omstreken kunnen zich nu inschrijven voor een wijncursus van 2, 5 of 9 avonden.

Wijncursus SDEN2 nabij Haarlem

Tijdens deze populaire wijncursus van 5 avonden leer je hoe je de verschillende smaken van een wijn kunt herkennen en wijn kunt selecteren op kwaliteit. Niet alleen worden je smaakpapillen getraind, je krijgt ook allerlei informatie over de achtergronden en herkomst van de wijnen. Dat maakt deze wijncursus SDEN 2 zowel geschikt voor wijnliefhebbers als voor horecamedewerkers.

Wijncursus SDEN3 voor gevorderden

Deze cursus is helemaal gericht op de echte fijnproever die alles van wijn, druivenrassen en spijscombinaties wil weten. Na het volgen van de wijncursus SDEN 3 ben je een echte wijnkenner. Met de kennis die je tijdens de 9 avonden hebt opgedaan, kun je eventueel ook examen doen voor het Wijnbrevet. Deze proeve van bekwaamheid komt van pas als je vinoloog wilt worden.

Heb jij een passie voor wijn?

Passion4wines organiseert wijncursussen en workshops op perfecte locaties. In een authentieke wijnkelder van een restaurant en in de proefruimte van een eeuwenoude wijnhandel in Amsterdam kom jij onder leiding van een ervaren wijndocent alles te weten over wijn.

Of je nu uit Haarlem komt of Zaandam, als jij een passie voor wijn hebt, meld je dan aan nu voor een van deze wijncursussen.