Ervaren wijndocenten

Onze wijndocenten zijn gediplomeerd met meer dan 5 jaar ervaring in het geven van wijnopleidingen

Echte wijnlocaties

De cursusavonden volg je altijd in authentieke, inspirerende en sfeervolle  wijn-omgevingen

Onafhankelijk

Wij hebben geen commerciële belangen bij de wijnselectie, jouw leerproces heeft de hoogste prioriteit

Gezellig & leerzaam

Je leert spelenderwijs kwaliteit en wijnen te herkennen in een sfeervolle en gezellige sfeer

Masterclass natuurwijn

Alle feiten over natuurwijn op tafel en de fabels van tafel!

Natuurwijn is zonder twijfel een van de meest controversiële onderwerpen in de wijnwereld op dit moment. Er worden schitterende natuurwijnen gemaakt, maar ook hele slechte. Natuurwijnen kunnen rekenen op een hechte schare fans, maar ook op felle kritiek: ‘You hate it or you love it’. Hoe kan het dat natuurwijn zó goed, maar ook zó slecht kan zijn? Wat is natuurwijn eigenlijk?

Praktische informatie

Locatie: Wijnkelder (Tasting Room) van restaurant De Veranda
Prijs: €70,-
Datum: 6 juni 2021 om 14:00 uur

Wat leer je tijdens deze masterclass?

  • Wat precies natuurwijn is en hoe dit zich verhoudt tot biologische, biodynamische en conventionele wijn;
  • Een verklaring van de huidige trend en populariteit van natuurwijn. Hebben we te maken met een tegenbeweging? Zo ja, tegen wat?
  • Alles over de opkomst van de huidige natuurwijntrend, denk aan de belangrijkste wijngebieden en de beste natuurwijnproducenten.
  • Waarop je kunt letten bij het kopen van natuurwijn.
  • Al ‘proevenderwijs’ ontdek je toonaangevende natuurwijnen en leer je natuurwijn (her)kennen.

Op 6 juni 2021 houdt Simon J Woolf een masterclass over natuurwijn voor Passion4wines. In deze masterclass staan we uitgebreid stil bij de definitie en oorsprong van natuurwijn, de huidige natuurwijntrend en de voor- en nadelen die natuurwijnen kunnen hebben. We proeven verschillende stijlen en er wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan biologische en biodynamische wijnen en hoe deze zich verhouden tot natuurwijn.

Natuurlijke wijn is geen nieuw fenomeen. Lang geleden werd wijn altijd op een ‘natuurlijke wijze’ gemaakt. Maar door innovatie en toegenomen kennis zijn er na verloop van tijd steeds meer hulpmiddelen gebruikt om wijnbouw makkelijker en wijnen stabieler te maken. Bij natuurwijn keert men terug naar de basis en maakt men wijn met zo min mogelijk onnatuurlijke toevoegingen. Zo wordt er geen of amper sulfiet aan de wijn toegevoegd.

Natuurwijn

Inmiddels groeit de populariteit van natuurwijn en lijken deze wijnen langzaam een eigen status te krijgen in de wijnwereld. Zo heeft onlangs de Franse wijnwetgevingsautoriteit INAO een officieel label voor natuurwijn erkend. Maar hoe kan het dat een veel wijnmakers en wijnliefhebbers zich verzetten tegen deze trend? Tijdens de masterclass krijg je antwoord op deze en nog vele andere vragen.

simon-j-woolf

Over Simon J Woolf

Simon J Woolf is een internationaal gerenommeerde wijnschrijver en spreker  over natuurwijn.

Zo  levert Simon bijdragen aan vakbladen zoals Decanter, Meininger’s, Wine Business International en andere internationale wijnpublicaties. Simon is redacteur van The Morning Claret, een online wijnmagazine dat gespecialiseerd is in natuurlijke, biodynamische, biologische en orange wijn.

Simon's boek over orange wines: "Amber Revolution - How the world learn to love orange wine" werd gepubliceerd in 2018, en won in 2019 de Roederer ‘’Wine book of the year’’ prijs.

Simon is woonachtig in Amsterdam en  reist regelmatig naar wijngebieden in landen als Georgië, Slovenië, Italië en Portugal om onderzoek te doen naar de oorsprong en tradities achter ambachtelijke wijnbereiding.

Wil je de masterclass natuurwijn volgen? Dat kan bij Passion4wines

Locatie: Wijnkelder (Tasting Room) van restaurant De Veranda

De masterclass over natuurwijn wordt gegeven op een bijzondere locatie: de Wijnkelder (Tasting Room) van restaurant De Veranda. Deze plek ademt wijn en is de perfecte plek in Amsterdam om een middagje te vertoeven en je onder te dompelen in de wereld van natuurwijn. Je gaat toonaangevende natuurwijnen al ‘proevenderwijs’ ontdekken samen met andere wijnliefhebbers.

Het restaurant is gelegen aan de rand van het Amsterdamse Bos en goed te bereiken. Zien we je snel verschijnen in de Wijnkelder (Tasting Room) van restaurant De Veranda?

Zorg dat er erbij bent en wacht niet te lang met inschrijven. Dit wil je niet missen!

Prijs: € 70,-
Data: 6 juni 2021 om 14:00 uur

de-veranda1

Wil je meer informatie over de wijn masterclasses? Neem dan contact met ons op.