Echte wijnlocaties

De cursusavonden volg je altijd in authentieke, inspirerende en sfeervolle  wijn-omgevingen

Onafhankelijk

Wij hebben geen commerciële belangen bij de wijnselectie, jouw leerproces heeft de hoogste prioriteit

Gezellig & leerzaam

Je leert spelenderwijs kwaliteit en wijnen te herkennen in een sfeervolle en gezellige sfeer

Masterclass natuurwijn

Alle feiten over natuurwijn op tafel en de fabels van tafel!

Natuurwijn is zonder twijfel een van de meest controversiële onderwerpen in de wijnwereld op dit moment. Er worden schitterende natuurwijnen gemaakt, maar ook hele slechte. Natuurwijnen kunnen rekenen op een hechte schare fans, maar ook op felle kritiek: ‘You hate it or you love it’. Hoe kan het dat natuurwijn zó goed, maar ook zó slecht kan zijn? Wat is natuurwijn eigenlijk?

CURSUSDATA

Masterclass Natuurwijn 9 juni 2024

Praktische informatie

Locatie: Wijnkelder (Tasting Room) van restaurant De Veranda (Amsterdam)
Prijs: € 70,-
Tijd: 14:30 tot 17:00 uur
Niveau: voor de wijnliefhebber die graag meer leert over  bijzondere natuurwijnen

masterclass-natuurwijn-wijncursus-amsterdam

Wat leer je tijdens deze masterclass?

  • Wat precies natuurwijn is en hoe dit zich verhoudt tot biologische, biodynamische en conventionele wijn;
  • Een verklaring van de huidige trend en populariteit van natuurwijn. Hebben we te maken met een tegenbeweging? Zo ja, tegen wat?
  • Alles over de opkomst van de huidige natuurwijntrend, denk aan de belangrijkste wijngebieden en de beste natuurwijnproducenten.
  • Waarop je kunt letten bij het kopen van natuurwijn.
  • Al ‘proevenderwijs’ ontdek je toonaangevende natuurwijnen en leer je natuurwijn (her)kennen.

In deze masterclass staan we uitgebreid stil bij de definitie en oorsprong van natuurwijn, de huidige natuurwijntrend en de voor- en nadelen die natuurwijnen kunnen hebben. We proeven verschillende stijlen en er wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan biologische en biodynamische wijnen en hoe deze zich verhouden tot natuurwijn.

Natuurlijke wijn is geen nieuw fenomeen. Lang geleden werd wijn altijd op een ‘natuurlijke wijze’ gemaakt. Maar door innovatie en toegenomen kennis zijn er na verloop van tijd steeds meer hulpmiddelen gebruikt om wijnbouw makkelijker en wijnen stabieler te maken. Bij natuurwijn keert men terug naar de basis en maakt men wijn met zo min mogelijk onnatuurlijke toevoegingen. Zo wordt er geen of amper sulfiet aan de wijn toegevoegd.

Natuurwijn

Inmiddels groeit de populariteit van natuurwijn en lijken deze wijnen langzaam een eigen status te krijgen in de wijnwereld. Zo heeft onlangs de Franse wijnwetgevingsautoriteit INAO een officieel label voor natuurwijn erkend. Maar hoe kan het dat een veel wijnmakers en wijnliefhebbers zich verzetten tegen deze trend? Tijdens de masterclass krijg je antwoord op deze en nog vele andere vragen.

natuurwijn-masterclass
Register Vinoloog Heiko Oberman

Over Heiko Oberman

Heiko Oberman is het gezicht van Passion4wines. Heiko is Register Wijndocent en heeft jarenlange ervaring met het geven van masterclasses en wijncursussen. Heiko is een boeiende spreker over natuurwijn en laat proefondervindelijk ervaren waarom natuurwijn bij zo velen geliefd is, maar ook vaak onbegrepen is.

Wil je de masterclass natuurwijn volgen? Dat kan bij Passion4wines

Locatie: Wijnkelder (Tasting Room) van restaurant De Veranda

De masterclass over natuurwijn wordt gegeven op een bijzondere locatie: de Wijnkelder (Tasting Room) van restaurant De Veranda. Deze plek ademt wijn en is de perfecte plek in Amsterdam om een middagje te vertoeven en je onder te dompelen in de wereld van natuurwijn. Je gaat toonaangevende natuurwijnen al ‘proevenderwijs’ ontdekken samen met andere wijnliefhebbers.

Het restaurant is gelegen aan de rand van het Amsterdamse Bos en goed te bereiken. Zien we je snel verschijnen in de Wijnkelder (Tasting Room) van restaurant De Veranda?

Zorg dat er erbij bent en wacht niet te lang met inschrijven. Dit wil je niet missen!

Prijs: € 70,-
Datum: 9 juni 2024
Tijd: 14:30 tot 17:00 uur

Wijncursus voor beginners (SDEN 1) in een wijnkelder in Amsterdam.

Wil je meer informatie over de wijn masterclasses? Neem dan contact met ons op.