Echte wijnlocaties

De cursusavonden volg je altijd in authentieke, inspirerende en sfeervolle  wijn-omgevingen

Onafhankelijk

Wij hebben geen commerciële belangen bij de wijnselectie, jouw leerproces heeft de hoogste prioriteit

Gezellig & leerzaam

Je leert spelenderwijs kwaliteit en wijnen te herkennen in een sfeervolle en gezellige sfeer

AMSTERDAM – WIJNHANDEL B.J. DE LOGIE

passion4wines-5-370x244

Foto: Mila van Egmond

De locatie voor de SDEN2 wijncursus (5 avonden) is wijnhandel B.J. de Logie.

De wijnhandel is gevestigd in de Beethovenstraat in Amsterdam. De grondlegger van het bedrijf, Daniel de Logie, wordt in 1821 in Hoorn geboren. Hij gaat werken in Amsterdam als knecht in een tapperij tegenover de Munttoren. In 1848 opent hij daar zijn eigen zaak. Sindsdien is de winkel van vader op zoon gegaan.

Sinds 1848 heeft de winkel op vele plaatsen gezeten van Bloemgracht tot Albert Cuypstraat. In 1928 verhuist de wijnhandel vanuit de Johannes Verhulststraat naar de Beethovenstraat. Het was de allereerste winkel in de net opgeleverde straat.

Wijnimport

De kracht van de wijnhandel is het zelf importeren van kwaliteitswijnen. Via de eigen groothandel importeert de wijnhandel uitsluitend producten die aan hun hoge eisen voldoen.

De wijnhandel werkt uitsluitend samen met producenten die zij zelf hebben gevonden en van wie zij de werkwijze kennen.
Daarbij wordt vooral geselecteerd op signatuur en karakter, zowel de herkomst van de wijn als de individuele stijl van de maker moeten te herkennen zijn. Elke goede fles moet iets eigens hebben, persoonlijkheid. En uiteraard een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Familiebedrijf

Sinds Daniel de Logie is het bedrijf in de familie gebleven. Tegenwoordig werkt Suzanne hier, naast haar vader Theo. Niet alleen in de wijnhandel, maar ook in de wijnimport.

Wijncursus

De wijncursus SDEN2  wordt in een ruimte boven de winkel gegeven. Vinoloog Heiko Oberman behandelt hier de basiselementen van wijn, wijnbouw en wijnproeven.
In vijf avonden leer je de belangrijkste aspecten over wat wijn nu zo mooi en lekker maakt.

B.J. De Logie Wijnhandel
Beethovenstraat 27
1077 HM Amsterdam
020-6626208
www.delogie.nl

wijnworkshop

Leer je eigen smaak kennen

Ontdek in één avond wat je lekker vindt en hoe je een goede wijn kiest.

Wijncursussen

Wijncursus

2 avonden - SDEN 1

Deze wijncursus is de ideale start om de wereld van wijn te leren kennen en vindt plaats in Restaurant de Veranda, Amsterdam.

Wijncursus

5 avonden - SDEN 2

Leer tijdens deze wijncursus hoe je smaakverschillen tussen wijngebieden en druivenrassen herkent en maak betere wijnkeuzes.

Wijncursus

9 avonden - SDEN 3

Bewust wijn leren proeven tijdens deze wijncursus van 9 avonden, inclusief bezoek aan een wijngaard. We gaan dieper in op theorie en de invloed van klimaat en bodem op de smaak van wijn.