Online Wijn-spijscursus

voor wijnliefhebbers en lekkerbekken

Wat kan ik eten bij deze wijn?

Dit is dé meest gestelde vraag bij een ‘gewone’ wijncursus. Het  passend antwoord krijg je van Petri Houweling (Château Petri), die samen met hét online magazine I love Food & Wine, een smakelijke online wijn-spijscursus samenstelde.

‘Als je eenmaal een aantal basisprincipes onder de knie hebt, dan gaat het vanzelf’

Inhoud: In twee sessies gaan we twaalf modelwijnen en bites proeven.  We leggen uit waarom de combinaties heel goed passen of juist helemaal niet.

Voor wie: Iedereen die voortaan de beste wijn-spijscombinatie wil kennen.

Kennis van wijn: Het is leuk - maar niet vereist- als je basiskennis van wijn (SDEN 1 of 2) hebt én interesse in koken.

Door wie: Petri Houweling (Château Petri) geeft alle tips en tricks.

Hoe lang: 1,5 uur.

Hoe: In twee lessen leggen we uit wat de meest geschikte smaakcombinaties van wijn en eten zijn en vooral waarom dit zo is. Ook krijg je veel tips qua geslaagde wijn-spijscombinaties.

CURSUSDATA

Online Wijn-spijscursus | 9 en 16 april
Online Wijn-spijscursus | 30 april en 7 mei
Online Wijn-spijscursus | 14 en 21 mei

Praktische informatie

Locatie: Online via Zoom
Prijs: € 295
Tijd: 19:30 – 21:00 uur
Voor wie: Iedereen die voortaan de beste wijn-spijscombinatie wil kennen

In twee sessies gaan we twaalf modelwijnen en bites proeven. We leggen uit waarom de combinaties heel goed passen of juist helemaal niet.

foto-online-workshops2
Petri Houweling, wijndocent

Verder:

  • De lessen zijn te online te volgen via Zoom.
  • Doe de lessen vooral met een aantal mensen tegelijkertijd. Dat is leuker en er is wijn genoeg voor max 6 deelnemers per aanmelding.
  • De wijnen krijg je via Post NL ruim voor de cursusdatum opgestuurd.
  • Na aanmelding krijg je een lijstje van de benodigde bites. Deze zijn allemaal makkelijk te verkrijgen via de grotere supermarktketens (AH en Jumbo)
  • Na aanmelding krijg je via mail een link naar de presentatie via Zoom, een pdf met het aromawiel, een placemat voor de juiste proefvolgorde en de proefformulieren om zelf uit te printen.
  • Het is ideaal om per persoon 6 wijnglazen (en eventueel een sputon) te gebruiken.
  • Prijs (tot 6 deelnemers voor twee sessies van ± 1,5 uur) € 295,-

Inbegrepen bij de prijs:

  1. Twaalf flessen wijn, zes per cursusdeel (3 maal wit en 3 maal rood) ter waarde van € 150,- (inclusief verzendkosten)
  2. Na afloop krijg je een link naar de opname van de cursus om nog een keer terug te kunnen kijken.
  3. PDF van het aromawiel, placemat en de proefformulieren.

Bekijk alle online Wijncursussen en workshops