De cursusavonden volg je altijd in authentieke, inspirerende en sfeervolle wijn-omgevingen
Onafhankelijk
Wij hebben geen commerciële belangen bij de wijnselectie, jouw leerproces heeft de hoogste prioriteit
Gezellig & leerzaam
Je leert spelenderwijs kwaliteit en wijnen te herkennen in een sfeervolle en gezellige sfeer
1. Wat is de meest gebruikte rijpingsmethode bij witte wijn en rosé?
Deze wijnen rijpen vaak in houten vaten
Deze wijnen rijpen vaak in rvs stalen tanks
Deze wijnen worden direct na de vergisting gebotteld
2. Deze blauwe druif wordt over de hele wereld met succes aangeplant:
Tempranillo
Viognier
Cabernet Sauvignon
3. In welk land wordt sherry geproduceerd?
Portugal
Spanje
Beide
4. In welke Franse regio wordt veel wijn van de syrah druif geproduceerd?
Het Rhônegebied
In Bordeaux
In de Loirestreek
5. Een kurkentrekker heeft een:
Gesloten spiraal
Kartelmesje
Open spiraal
6. Wat betekent de uitdrukking ‘deze wijn heeft kurk’?
Er zitten stukjes kurk in de wijn
Bij het rijpen van de wijn is gebruik gemaakt van kurkeiken vaten
De wijn heeft een fout
7. Wat is de meest prestigieuze Nederlandse wijntitel?
Sommelier
Register Vinoloog
Magister Vini
8. Welke streek in Frankrijk staat het meest bekend om zijn assemblage wijnen?
Bordeaux
Elzas
Loire
9. Waarom is gist belangrijk bij het maken van wijn?
Gist zet suikers om in zuren en aroma’s
Gist zet appelzuur om in het mildere melkzuur
Gist zet suikers om in koolzuurgas en alcohol
10. Waarom krijgen geoogste druiven vaak direct een dosis zwavel toegediend?
Om oxidatie te voorkomen
Om reductie te voorkomen
Om het oplossen van kleurstoffen te voorkomen
11. In welk land vind je de wijnstreek Robertson?
Australië
Zuid-Afrika
Nieuw Zeeland
12. Welke druif wordt veelvuldig in Bordeaux verbouwd?
Tempranillo
Merlot
Pinot noir
13. Op een wijnetiket vind je in ieder geval:
Toegepaste druivenrassen en het oogstjaar
Inhoud en alcoholpercentage
Smaakbeschrijving en bewaaradvies
14. Wat is een andere naam voor ‘pourriture noble’?
Edele rotting
Valse meeldauw
Sulfiet
15. Een champagne van het smaaktype Brut bevat …….
Tussen 0 en 15 gram restsuiker per liter
Tussen 15 en 20 gram restsuiker per liter
Maximaal 5 gram restsuiker per liter
16. Fino, Amontillado, Oloroso en Manzanilla zijn …… types.
Rioja
Sherry
Madeira
16. Château Lafite-Rotschild, Château Latour en Château Mouton-Rotschild uit …….. zijn 3 van de 5 Premier Grand Cru’s van……..
Margaux, Bordeaux
Pauillac, Bordeaux
Pommard, Bourgogne
17. Wat vindt er plaats tijdens de Malolactische gisting?
Wijnsteenzuur wordt omgezet in mildere melkzuur
Harde appelzuur wordt omgezet in wijnsteenzuur
Harde appelzuur wordt omgezet in mildere melkzuur
18. Pouilly-Fuissé is een gemeente in de ……..
Bourgogne
Champagne
Loire
19. Welk druivenras is toegestaan voor de productie van Champagne?
Sauvignon Blanc
Pinot Blanc
Pinot Meunier
20. Welk land in Europa heeft de grootste oppervlakte aan wijngaarden?
Italië
Frankrijk
Spanje
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee tevreden bent.AccepterenNiet accepterenMeer informatie