WIJNCURSUS SDEN 1

2 avonden

Wijncursus voor beginners volgen?

Wil je een korte wijncursus voor beginners volgen? In 2 avonden leer je beter wijn te duiden, de kenmerken van de belangrijkste druivenrassen en andere factoren die de smaak van wijn bepalen. Wijn is niet ingewikkeld, maar je geniet nog meer van wijn als je er wat meer van weet. Na deze wijncursus op SDEN 1 niveau ben je in staat om de kwaliteit van wijn te herkennen en ontdek je je eigen smaakvoorkeur.  Van particulier tot professional in de horeca, wijnwinkel, groothandel of slijterij.

Deze wijncursus is ideaal voor de wijnliefhebber die graag meer wilt leren over wijn, maar niet de tijd heeft voor een uitgebreide wijncursus. Ben je er klaar voor om wijn te ervaren, er van te genieten, de kwaliteit te beoordelen en je eigen smaak te ontwikkelen? Meld je dan aan voor de 2 avonden wijncursus.

  • In 2 avondenbewust wijn leren proeven
  • Geschikt voor groepen, partners of alleen
  • Leer kwaliteit herkennen en betere wijnkeuzes maken
  • Cursisten geven ons 5 sterren op Facebook en Google
  • Cursus wijnproeven voor maar € 129,50
  • Inclusief wijnboek ‘’Ik weet wat van Wijn”

CURSUSDATA

Wijncursus 2 avonden | 12 en 19 maart
Wijncursus 2 avonden | 1 en 15 april
Wijncursus 2 avonden | 9 en 16 april
Wijncursus 2 avonden | 23 april en 6 mei
Wijncursus 2 avonden | 14 mei en 21 mei
Wijncursus 2 avonden | 27 mei en 3 juni
WIjncursus 2 avonden | 4 en 18 juni
Wijncursus 2 avonden | 24 juni en 1 juli
English wine course | 15 en 22 oktober

Praktische informatie

Locatie: Restaurant de Veranda
Prijs: € 129,50

  • 2 wijncursusavonden
  • 20 te proeven wijnen
  • Lesmateriaal en hand-outs
  • Wijnboek ‘’Ik weet wat van Wijn”

Tijd: 19:30 – 22:00 uur
Niveau: voor de beginnende wijnliefhebber die graag meer leert over wijn in een korte tijd.

Proeven van wijn

We starten de 2 avonden wijncursus voor beginners meteen met het proeven van wijn. Aan de hand van de wijn die je proeft, behandelen we theorie over druivenrassen en wijnstijlen. Daarnaast komt de geschiedenis van de wijnen en de invloed van het klimaat aan bod. Je krijgt spelenderwijs meer achtergrondinformatie over wijn en leert hoe je wijn en spijs combineert.

Als deelnemer aan deze cursus wijnproeven leer je wijnen te kiezen en ontwikkel je steeds meer jouw eigen wijnsmaak. Tijdens de wijncursus gaan we zo’n 20 wijnen proeven uit landen als Spanje, Portugal, Oostenrijk, Zuid-Afrika, Australië, Frankrijk, de Verenigde Staten en Argentinië. Daardoor ben je in staat om verschillende smaken te herkennen.

In twee inspirerende avonden proeven we 20 wijnen van over de hele wereld, waaronder wijnen uit Frankrijk, Italië, Australië, Oostenrijk, Zuid-Afrika, Chili en Argentinië.

Door wie wordt de wijncursus gegeven?

De wijncursus voor beginners wordt gegeven door Heiko Oberman. Hij is Register Vinoloog en Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie. In sommige gevallen wordt de wijncursus gegeven door een andere Register Vinoloog van de Wijnacademie. We werken met kleine groepen deelnemers. Daardoor kenmerkt de 2 avonden wijnworkshop zich door veel interactie en persoonlijk contact.

Prijs van wijncursus SDEN1

De wijncursus kost €129,50 per persoon. Voor dit bedrag proef je zo’n 20 verschillende wijnen op twee avonden en verzorgen we kaas en stokbrood. De wijncursus is inclusief cursusboek “Ik weet wat van Wijn”, maar het optionele SDEN 1 examen is niet inbegrepen bij de prijs.

Wanneer is de eerstvolgende wijncursus?

Diploma

Na het afronden van deze cursus wijnproeven kun je het officieel erkende SDEN 1 examen doen en het diploma Wijnvignet behalen. Tijdens de eerste avond van de 2 avonden wijncursus voor beginners krijg je meer informatie over het diploma, maar het is ook mogelijk om de toetswijzer alvast te bekijken. Na het volgen van de 2 avonden kun je je inschrijven voor de wijncursus SDEN 2, of voor de SDEN 3. Voor beide cursussen is geen vooropleiding nodig, je kunt je als wijnliefhebber gewoon inschrijven.

Meld je aan voor de 2 avonden wijncursus voor beginners

Kan je niet wachten om meer te leren over wijn en je eigen smaak te ontdekken? Meld je dan aan voor de 2 avonden wijncursus voor beginners. Na het afronden van deze cursus kun jij jezelf verder ontwikkelen. Misschien heb je wel de ambitie om sommelier of vinoloog te worden. We leren je graag de fijne kneepjes van het vak.

WIJNWORKSHOP

1 avond
Ontdek tijdens de wijnworkshop wat je lekker vindt en hoe je een goede wijn kiest. De focus ligt op het bewust leren proeven van wijn.
WIJNWORKSHOP

WIJNCURSUS

2 avonden – SDEN 1
Deze wijncursus is de ideale start om de wereld van wijn te leren kennen en vindt plaats in Restaurant de Veranda, Amsterdam
WIJNCURSUS 2 AVONDEN

WIJNCURSUS

5 avonden – SDEN 2
Leer tijdens deze wijncursus hoe je smaakverschillen tussen wijngebieden en druivenrassen herkent en maak betere wijnkeuzes.
WIJNCURSUS 5 AVONDEN

WIJNCURSUS

9 avonden – SDEN 3
Deze wijncursus is de ideale start om de wereld van wijn te leren kennen en vindt plaats in Restaurant de Veranda, Amsterdam
WIJNCURSUS 9 AVONDEN